Per una sanitat pĆŗblica, universal i de qualitat

InformaciĆ³ de la Mesa Sectorial, 9 de Juliol de 2021

Lā€™Ćŗltim llistat de la Borsa de treball publicat, serĆ  el definitiu

Ni lā€™ICS ni els sindicats signants del Pacte de la Borsa de Treball, SATSE, UGT i Sindicat de Metges, volen assumir el seu fracĆ s i donaran per bo el darrer llistat publicat de la Borsa de Treball. Ni elĀ  que estĆ  passant amb les avaluacions ni les errades reiterades amb el llistats publicats posen fre a un acord aberrant de Borsa de Treball. I encara aquest sindicats tenen la poca vergonya de dir que defensen les condicions de treball del conjunt de persones treballadores, el que defensen Ć©s els seus interessos, fa temps que ens han donat lā€™esquena.

Amb relaciĆ³ amb els processos de selecciĆ³ que estan en aquest moment per resoldre ens han passat la segĆ¼ent informaciĆ³:

INGESTA:

Carrera professional, hem manifestat que han hagut incidĆØncies relacionades amb el pagament amb gent que ha estat de baixa en algun perĆ­ode durant aquest 2021. Lā€™ICS va dir que ho havien detectat que no Ć©s la primeraĀ  vegada que havia passat i que ho resoldran aquest mes. CATAC-CTS/IAC hem preguntat en quina situaciĆ³ quedarĆ  el personal, que hagi de canviar de contracte, perĀ  continuar cobrant la carrera professional, lā€™ICS Ā respon que continuarĆ  cobrant malgrat queĀ  canviĆÆ de contractaciĆ³.

Hem tornat a demanar una soluciĆ³ en el pagament de les treballadores socials del PADES, cal que sā€™inclogui una categoria professional al llibre de retribucions per tal de que sā€™equiparin amb Metges de FamĆ­lia i infermeria. Lā€™ICS manifesta que aquesta setmana ens trucaranĀ  per donar-nos una resposta.

Manifestem que tant al Joan XXIII com al Verge de la Cinta sā€™estĆ  utilitzant lā€™aplicatiu de la gestiĆ³ del temps de treball per anar en contra de les persones treballadores, ja que si es troben en situaciĆ³ dā€™IT i tenen dies de lleure demanats per lā€™aplicatiu, aquets dies es perden, per tant aquest personal estĆ  fent un excĆ©s de jornada. Lā€™ICS diu que la situaciĆ³ en IT Ć©s neutra i que per tant no hauria de perjudicar i que tornaran a revisar la situaciĆ³.

Des de CATAC CTS-IAC demanem mantenir lā€™assignaciĆ³ dā€™objectiusĀ  (DPO) del 2020, ja que la pandĆØmia continua existint. Lā€™ICS ha manifestat que sā€™anulĀ·laran els objectius que no es puguin complir pel motiu de la pandĆØmia

Per altra banda respecte el Pla dā€™enfortiment de la PrimĆ ria,Ā  lā€™estudi de rĆ tios i cĆ rrega de treball, hem de tenir en compte que les persones que estan treballant actualment estan ocupant en la gran majoria places estructurals. Per aixĆ² insistim en laĀ  necessitat de consolidar tots aquest professionals.

A mĆ©s a mĆ©s queda palesa tambĆ© la necessitat de trobar nous professionals en medicina de famĆ­lia, infermeria i pediatria. Preguntem a lā€™ICS si davant aquesta manca de professionals hi ha algun pla per fer-hi front?