Per una sanitat pública, universal i de qualitat

Dia Internacional de la Lluita contra el Càncer de Mama

Cada 19 d’octubre, l’Organització mundial de la Salut (OMS) commemora el Dia Internacional de la Lluita contra el Càncer de Mama, per tal de promoure el diagnòstic anticipat de la malaltia i augmentar les oportunitats per controlar i tractar aquest mal de manera oportuna .

El càncer de mama és la principal causa de mort a la població femenina al món, segons les estadístiques publicades per l’OMS, representa el 16% de tots els càncers en pacients dones.

Així mateix hi ha un aproximat que, 1 de cada 8 dones podria patir de la malaltia al llarg de la seva vida, per això és imperatiu fer-se exàmens clínics mamaris periòdicament. Hi ha estudis que afirmen que la detecció prematura del càncer de mama podria canviar el seu rumb considerablement, incrementant les possibilitats de vèncer-la. Grans grups de tot el món celebren aquest important dia amb un llaç rosa, símbol icònic reconegut a nivell mundial.

Des de CATAC-CTS ens unim a les organitzacions de tot el món que duen a terme diverses activitats informatives, per tal de conscienciar tota la societat de la importància de prevenir aquest tipus de càncer.