Per una sanitat pública, universal i de qualitat

Inauguració dels Jardins de Rosa Bonillo a Girona

El divendres dia 16

Aquest  divendres ens ajuntarem a Girona per inaugurar els Jardins de Rosa Bonillo, infermera del’@htrueta sindicalista de @catacctsiac, @IAC, una gran dona i una gran companya.

Feia quatre anys que estava al Nomenclàtor, a proposta de la @CUPNordOriental (ara integrada a @GuanyemGirona),

pendent d’aquest moment que ara arriba. La nostra idea inicial era donar-li el seu nom al pont de l’Avda de França sobre el Ter, perquè per allà passàvem en manifestació quan anàvem del Trueta al centre de Girona, però vam acceptar de bon grat la proposta de l’Ajuntament de donar el seu nom a aquest espai enjardinat, per on també passàvem.

El fet és que el seu nom ens farà recordar, no només la seva vàlua indiscutible com a persona, com a dona, sinó també la vaga del Trueta del 1986, gràcies a la qual el Trueta no es va degradar com pretenia un nefast pla de reordenació hospitalària que va ser aturat, permetent que continues el creixement del nostre hospital fins a ser l’hospital de referència que avui gaudim.

La Rosa va jugar un paper capdavanter en aquella vaga, malgrat que encara no era membre del Comitè d’Empresa que després presidiria. I és que tenia aquella enorme capacitat d’ajuntar voluntats que la feia imprescindible. Divendres 16 a la 5 de la tarda la recordarem!

Ramon Serna
N. R: Ramon Serna, infermer retirat del Trueta i sindicalista de pedra picada. Cofundador de CATAC-CTS i de la IAC. Actualment, continua sent un activista incombustible i referent de la lluita per la sanitat pública a les terres Gironines.