Per una sanitat pĆŗblica, universal i de qualitat

InauguraciĆ³ dels Jardins de Rosa Bonillo a Girona

El divendres dia 16

AquestĀ  divendres ens ajuntarem a Girona per inaugurar els Jardins de Rosa Bonillo, infermera del’@htrueta sindicalista de @catacctsiac, @IAC, una gran dona i una gran companya.

Feia quatre anys que estava al NomenclĆ tor, a proposta de la @CUPNordOriental (ara integrada a @GuanyemGirona),

pendent d’aquest moment que ara arriba. La nostra idea inicial era donar-li el seu nom al pont de l’Avda de FranƧa sobre el Ter, perquĆØ per allĆ  passĆ vem en manifestaciĆ³ quan anĆ vem del Trueta al centre de Girona, perĆ² vam acceptar de bon grat la proposta de l’Ajuntament de donar el seu nom a aquest espai enjardinat, per on tambĆ© passĆ vem.

El fet Ć©s que el seu nom ens farĆ  recordar, no nomĆ©s la seva vĆ lua indiscutible com a persona, com a dona, sinĆ³ tambĆ© la vaga del Trueta del 1986, grĆ cies a la qual el Trueta no es va degradar com pretenia un nefast pla de reordenaciĆ³ hospitalĆ ria que va ser aturat, permetent que continues el creixement del nostre hospital fins a ser l’hospital de referĆØncia que avui gaudim.

La Rosa va jugar un paper capdavanter en aquella vaga, malgrat que encara no era membre del ComitĆØ d’Empresa que desprĆ©s presidiria. I Ć©s que tenia aquella enorme capacitat d’ajuntar voluntats que la feia imprescindible. Divendres 16 a la 5 de la tarda la recordarem!

Ramon Serna
N. R: Ramon Serna, infermer retirat del Trueta i sindicalista de pedra picada. Cofundador de CATAC-CTS i de la IAC. Actualment, continua sent un activista incombustible i referent de la lluita per la sanitat pĆŗblica a les terres Gironines.