Per una sanitat pública, universal i de qualitat

recull gràfic 1 desembre 2022

 

 

CATAC-CTS vam signar el segon acord sobre condicions de treball de l’ICS. Aquest acord tenia una vigència de quatre anys i es prorrogava a la finalització per períodes d’un any si cap de les parts signants el denunciava. Al 2010 va arribar la mal anomenada crisis i van començar amb la política de les retallades.

Ens van treure una paga, ens van augmentar la jornada, treure dies festius, fons d’acció social. Per tant, no vam poder fer la denúncia per signar un nou acord i poder negociar millores en les nostres condicions de treball. Això sumat que Catalunya és de les comunitats autònomes que menys inverteix en el pressupost de la sanitat i les contínues pròrrogues pressupostàries, van impossibilitar la negociació d’un nou acord.

Malgrat això, els anys de la pandèmia, en la que encara estem, han demostrat que el sistema sanitari de salut actual necessita amb urgència una inversió, aquesta inversió també ha de ser per millorar les condicions laborals del personal de la sanitat.

Al desembre de l’any passat vam denunciar l’acord, també ho van fer CCOO i UGT, per tant, s’ha de negociar un nou. Però fa un any  l’ICS ens ha fet arribar una proposta impresentable, que no va dirigida a tota la plantilla amb un únic objectiu, divideixes i guanyaràs. Una proposta que en cap cas ha tingut en compte l’esforç que estem realitzant tota la plantilla durant els duríssims darrers anys. És una falta de respecte intolerable que no podem permetre. Per això des de CATAC-CTS cridem a la mobilització, si estem unides ho podem aconseguir.

Demanem, reducció de la jornada laboral, augment dels complements per festius, augment de sou per situar els sous de la sanitat a l’IPC real, retorn de totes les retallades, millores en les condicions de treball, augment de les plantilles, i per sobre de tot, respecte i consideració a la nostra feina i la nostra tasca. Per una negociació real, per un reconeixement real a tota la plantilla de l’ICS.