Per una sanitat pública, universal i de qualitat

Vaga gener 2023

La vaga tindrà inici en l’hora d’inici del primer torn de treball del dimecres 25 de gener de 2023 a tots els centres i empreses sanitàries i sociosanitàries públiques de Catalunya, i finalitzarà en l’hora de finalització del darrer torn de treball que comenci el dijous 26 de gener de 2023

Reivindiquem com a finalitat general, que les treballadores i treballadors de la sanitat pública de Catalunya recuperem i millorem condicions laborals, econòmiques, professionals i socials perdudes, per poder garantir la devolució íntegra a la societat d’un sistema sanitari públic de qualitat, que portava molts anys de desenvolupament i millora constant. Si es van bolcar tots els efectes de la crisi econòmica del 2008 sobre la massa social majoritària, salvant només les institucions capitalistes dels seus efectes més devastadors, la crisi sanitària pandèmica s’està aprofitant per aprofundir el càstig sobre usuaris i treballadors dels sistemes sanitaris públics. Volen fer de la salut pública negoci privat, i no ho hem de permetre!
Exigim del Govern el compliment d’acords i compromisos del Parlament de Catalunya referits a l’obligada recuperació i millora del nostre sistema sanitari públic i, tanmateix, tot un seguit de reclamacions històriques del sector sanitari públic.

MANIFEST DE LA VAGA 25 I 26 DE GENER DE 2023

https://youtube.com/shorts/qxjWOkzaS8M