Per una sanitat pĆŗblica, universal i de qualitat

8M 2023

MANIFEST 8M CATAC-CTS

Torna a ser 8M i Ć©s el moment de tornar a mirar endavant i endarrere de la lluita feminista.
Veiem que hem aconseguit fites al llarg dels segles on la opressiĆ³ i anulĀ·laciĆ³ ha sigut molta.
Tot i aixĆ­, la igualtat de sexes, igualtat de drets i el ple reconeixement encara sĆ³n molt lluny.

En el moment actual tenim noves lleis per donar mĆ©s suport a la dona i el seu paper familiar, augment del dret a avortar, la discutida llei del si ( Llei de Garantia Integral de la Llibertat Sexual) amb un pas important : tenir clar la necessitat de consentiment per mantenir relacions sexuals i convertir lā€™abĆŗs en agressiĆ³ o violaciĆ³ tenint unes majors penes i sancions.

TambĆ© segueixen apareixent nous reptes com partits dā€™extrema dreta ultraconservadors que ens volen submises.

Tenim nous permisos pensats per a les dones, aixĆ­ i encara, la igualtat sempre va un pas endavant cap al home. Igualar la baixa de paternitat a la de maternitat o el permĆ­s de lactĆ ncia que els homes no han reclamat (ens costa entendre aquest fet, ja que fa anys que les dones reclamem els 6 mesos de lactĆ ncia exclusiva que recomana la OMS sense ĆØxit).

La conciliaciĆ³ familiar segueix sent escassa i son moltes les dones que han de deixar de treballar o demanar reduccions de jornada, amb la conseqĆ¼ent disminuciĆ³ salarial per poder tenir cura de criatures, avis i malalts renunciant a una part de qui som. La situaciĆ³ de la doble jornada laboral de les dones ( dins i fora de casa) segueix limitant als llocs de comandament on segueixen demanant una jornada laboral llarga i amb disposiciĆ³ horĆ ria hiperextensa.

Seguim clamant justĆ­cia i prevenciĆ³ real de la violĆØncia de gĆØnere. Seguim reclamant formaciĆ³ de sensibilitzaciĆ³ per a dones i homes. Quantes morts a mans de qui creies que tā€™estimava i tā€™ha fet petita fins a esclafar-te.

CATAC-CTS fem una crida a assistir a totes les accions i mobilitzacions convocades pel moviment feminista. Per tot aixĆ² SORTIM AL CARRER,
MANIFESTEM-NOS, RECORDEM A TOTHOM QUE SOM DONES I VOLEM RECONEIXEMENT I RESPECTE.