Per una sanitat pública, universal i de qualitat

Informació de la reunió de la comissió negociadora del tercer Acord de l’ICS

20 de març de 2023

Informació de la reunió de la comissió negociadora del tercer Acord de l’ICS

Dilluns dia 20 de març es van tornar a convocar als sindicats membres de la MESA Sectorial de l’ICS ( CATAC-CTS, CCOO, Metges de Catalunya, UGT, i SATSE ), a una altra reunió per tractar la negociació del nou acord sobre condicions de treball. L’ICS va tornar a presentar unes propostes inacceptables i que en cap cas milloren les condicions de treball i econòmiques actuals.

Amb l’únic propòsit de parlar de retribuir a la baixa l’escreix de jornada, la Direcció de Recursos Humans de l’ICS porta des de desembre de 2021, que vam presentar la denúncia del tercer acord, marejant la perdiu. No han agafat ni una sola proposta que des de CATAC-CTS hem presentat, increment dels plusos de cap de setmana i festius, augment de DPOS de les categories més desfavorides, reducció de les jornades anuals, recuperació de tots els drets perduts durant les retallades, augment de grup professional a les categories que estan fora del grup professional al qual pertanyen. La nostra organització va presentar més de 50 propostes de millora, propostes que l’ICS obvia, només vol parlar del seu llibre, és a dir, precaritzar encara més les nostres condicions laborals. Fins i tot han arribat a proposar vincular el pagament del complement específic al presentisme, és a dir, si agafes la grip, l’any següent es podria veure afectat el complement específic a percebre.

CATAC-CTS som a les antípodes de poder validar aquest Acord que minoritza a la majoria de categories professionals, augmenta les diferències entre elles i ignora tots els esforços que hem hagut de fer aquests anys tan durs per a tothom. L’esperança que un nou Acord reconeixeria aquest esforç, així com els canvis que hem sofert a la nostra feina, tant a nivell de tasques com de responsabilitats, no està sent corresposta.

La recent signatura per part de CCOO, UGT i SATSE de l’acord del SISCAT que vincula a tots els centres de la sanitat concertada, acord semblant al que l’ICS ens estan proposant a la nostra Mesa de negociació, estan vinculant la negociació ja que segons l’ICS, no poden proposar condicions diferents a les signades al SISCAT, com veieu els sindicats de sempre al costat de l’empresa de la que reben infinitat de favors.

CATAC-CTS som un sindicat independent, que no estem lligats per subvencions milionàries de l’Administració i que defensem a tots els estaments professionals.

El proper dia 29 de març es juguem la representació a la Mesa Sectorial, tria a qui et defensa, no llencis el teu vot.

La millor defensa un bon CATAC