Per una sanitat pública, universal i de qualitat

UN ACORD INDIGNE I PERJUDICIAL

El conseller Balcells tripijoca un acord amb Metges de Catalunya tant despectiu de les meses de negociació i la resta de treballadors/es, com perjudicial per a la sanitat pública i fins i tot per al propi col·lectiu al que s’adreça.

Des de CATAC-CTS denunciem l’acord bilateral entre el sindicat Metges de Catalunya i el conseller de Salut, Manuel Balcells, que menysté tant la resta de treballadors/es de la sanitat pública com els seus organismes de representació (mesa sectorial de sanitat, on s’acorden les condicions laborals de tots els treballadors): una fita clarament intolerable a la història de les relacions laborals dins l’administració sanitària pública.

Aquest acord ‘assoleix’ l’impresentable ‘mèrit’ de condemnar els metges i metgesses a no veure apujats els seus sous, tret que no sigui a canvi d’assumir sobrecàrregues laborals per sobre dels actuals nivells d’una maquinària sanitària forçada molt per sobre de la seva capacitat i mitjans, i a la vora del col·lapse. Per a la resta de treballadors/es, no hi ha res: només seguir brutalitzats laboralment per sous i condicions laborals vergonyoses i empitjorant contínuament, sense consideració per l’esgotament del personal ni pensant en els drets de conciliació entre vida personal, familiar i laboral, amb què tant s’emplenen la boca només quan toca… Si aquest Govern i els seus aliats sindicals volen acabar d’enfonsar la sanitat pública catalana, no hi ha dubte que aquesta és la metodologia a seguir; potser té a veure alguna cosa el fet que, tant el conseller com el nou gerent de l’ICS, procedeixin de la sanitat privada, a la qual ben probablement tornaran un dia després de complert el desballestament del sistema sanitari públic, per recollir els seus beneficis.

Aquesta hauria de ser també una gota que fes vessar el got, però després de tant de temps patint abusos, les plantilles esgotades de la sanitat pública semblem no fer prou reacció a tot aquest ventall d’abusos i atemptats contra la nostra sanitat. Des de CATAC-CTS fem, un cop més, una crida a la rebel·lia… abans que sigui massa tard. No podem seguir veient de seguit tants atacs a la sanitat de tothom, i quedar-nos impassibles!