Per una sanitat pĆŗblica, universal i de qualitat

UN ACORD INDIGNE I PERJUDICIAL

El conseller Balcells tripijoca un acord amb Metges de Catalunya tant despectiu de les meses de negociaciĆ³ i la resta de treballadors/es, com perjudicial per a la sanitat pĆŗblica i fins i tot per al propi colĀ·lectiu al que sā€™adreƧa.

Des de CATAC-CTS denunciem lā€™acord bilateral entre el sindicat Metges de Catalunya i el conseller de Salut, Manuel Balcells, que menystĆ© tant la resta de treballadors/es de la sanitat pĆŗblica com els seus organismes de representaciĆ³ (mesa sectorial de sanitat, on sā€™acorden les condicions laborals de tots els treballadors): una fita clarament intolerable a la histĆ²ria de les relacions laborals dins lā€™administraciĆ³ sanitĆ ria pĆŗblica.

Aquest acord ā€˜assoleixā€™ lā€™impresentable ā€˜mĆØritā€™ de condemnar els metges i metgesses a no veure apujats els seus sous, tret que no sigui a canvi dā€™assumir sobrecĆ rregues laborals per sobre dels actuals nivells dā€™una maquinĆ ria sanitĆ ria forƧada molt per sobre de la seva capacitat i mitjans, i a la vora del colĀ·lapse. Per a la resta de treballadors/es, no hi ha res: nomĆ©s seguir brutalitzats laboralment per sous i condicions laborals vergonyoses i empitjorant contĆ­nuament, sense consideraciĆ³ per lā€™esgotament del personal ni pensant en els drets de conciliaciĆ³ entre vida personal, familiar i laboral, amb quĆØ tant sā€™emplenen la boca nomĆ©s quan toca… Si aquest Govern i els seus aliats sindicals volen acabar dā€™enfonsar la sanitat pĆŗblica catalana, no hi ha dubte que aquesta Ć©s la metodologia a seguir; potser tĆ© a veure alguna cosa el fet que, tant el conseller com el nou gerent de lā€™ICS, procedeixin de la sanitat privada, a la qual ben probablement tornaran un dia desprĆ©s de complert el desballestament del sistema sanitari pĆŗblic, per recollir els seus beneficis.

Aquesta hauria de ser tambĆ© una gota que fes vessar el got, perĆ² desprĆ©s de tant de temps patint abusos, les plantilles esgotades de la sanitat pĆŗblica semblem no fer prou reacciĆ³ a tot aquest ventall dā€™abusos i atemptats contra la nostra sanitat. Des de CATAC-CTS fem, un cop mĆ©s, una crida a la rebelĀ·lia… abans que sigui massa tard. No podem seguir veient de seguit tants atacs a la sanitat de tothom, i quedar-nos impassibles!