Per una sanitat pĆŗblica, universal i de qualitat

Mesa Sectorial 12 Gener 24

CATAC-CTS exigeix el compliment de lā€™acord del Parlament per a quĆØ es facin increments salarials proporcionals a totes les categories.
La mociĆ³ aprovada al Parlament

Totes les dates publicades en aquest resum, sĆ³n una estimaciĆ³ donada per lā€™ICS i poden veureā€™s modificades en algunes categories.

Lā€™ICS Informa que comenƧarĆ  aĀ  publicar les diligĆØncies del barem definitiu i rĆ nquing de la fase 1 de la convocatĆ²ria dā€™ estabilitzaciĆ³ de diferents categories a partir del dilluns 15 de gener. A les mateixes, ja hi constarĆ  el termini per inscriureā€™s a la gerĆØncia/es territorials on es vulgui incorporar. Amb lā€™elecciĆ³ de la gerĆØncia territorial i la publicaciĆ³ al DOGC, lā€™ ICSĀ  dĆ³na per tancada la Fase 1. Es preveu lā€™inici dā€™incorporaciĆ³ dā€™aquests professionals entre finals de marƧ i lā€™abril del 2024, segons la categoria.

Lā€™ inici de les proves de la fase 2 i 3 serĆ  a partir del 15 de marƧ. Es faran de manera descentralitzada i poden coincidir diferents categories el mateix dia en diferents franges horĆ ries. Donada la incertesa de tota la situaciĆ³ i les reiterades demores, lā€™ICS sā€™ha compromĆØs a publicar la data de lā€™Examen un mes abans de la prova. No poden sortir a les proves preguntes sobre el III Acord ni sobre temes del II Acord que han resultat modificats darrerament.

Les candidates que hagin aprovat la prova de catalƠ i no hagi aconseguit plaƧa a la fase 1, no caldrƠ que es tornin a examinar.

Des del la direcciĆ³ de persones de lā€™ICS es donarĆ Ā  instrucciĆ³ que el criteri de correcciĆ³ sigui que les preguntes errĆ²nies no restin puntuaciĆ³, Ā perĆ² cal recordar que cada tribunal Ć©s sobirĆ .

Lā€™ICS es compromet a no cessar cap interĆ­/na amb la incorporaciĆ³ de les places dā€™estabilitzaciĆ³, ja que creu que podrĆ  reubicar a tothom.

Les proves dels facultatius/ves especialistes de lā€™hospital de Ā la fase 2 i 3 es realitzaran per especialitats, com fins ara.

Sā€™ ha desdoblat lā€™ ABS el PenedĆØs Rural en Est i Oest. Aquest desdoblament afecta a 44 professionals als que seā€™ls adaptaran els seus nomenaments.

Hem instat a lā€™ICS que atengui i defensi la MociĆ³ del Parlament per tal de reclamar els recursos necessaris al Govern de la Generalitat per a la consecuciĆ³Ā  dā€™ un tercer acord mĆ©s equilibrat i paritari per totes les categories professionals. TambĆ© que es recuperin totes les partides pressupostĆ ries que van desaparĆØixer arrel de les retallades.

Ā Lā€™ICS sā€™ ha compromĆØs a tractar en una Mesa Sectorial ExtraordinĆ ria, lā€™obertura dā€™ un nou perĆ­ode dā€™ inscripciĆ³ per a la Mobilitat VoluntĆ ria, Oberta i Permanent en el qual es podrien inscriure els professionals que vam obtenir la plaƧa a la PESCO I REPESCO 2018. Aquesta mobilitat es proposaria sense lĆ­mit de resultes. TambĆ© es plantejaria modificar les bases per tal dā€™atendre la nova realitat de les infermeres especialistes i especialitzades

CATAC-CTS hem demanat les actes Actes de la ComissiĆ³ de Seguiment del III Acord.