Per una sanitat pública, universal i de qualitat

Argimon admet «disfuncions» inicials però manté les previsions en el calendari de vacunació

Argimon admet «disfuncions» inicials però manté les previsions en el calendari de vacunació

El personal sanitari rebrà les vacunes en paral·lel a les residències i no després d’aquestes, i se n’haurien de subministrar 748.000 als dos col·lectius en tres mesos

El Departament de Salut manté els horitzons i terminis de vacunació anunciats inicialment, malgrat els retards i problemes dels primers dies. “Accepto totes les disfuncions”, ha afirmat aquest dilluns el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, en la roda de premsa d’aquest dilluns en què s’han anunciat noves restriccions, però ha subratllat que aquestes no allunyen el calendari previst a mig i llarg termini per finalitzar el pla.

Ha destacat que el repte fins ara no assolit de les 60.000 vacunes setmanals era una mitjana per aconseguir fer-ne 748.000 en tres mesos a tots els usuaris i treballadors de residències i al personal sanitari. Un calendari que segueix sent vigent, igual que es vol assolir la immunitat de grup “a finals de tardor o per Nadal de 2021”. “És un pla de 365 dies i en portem quatre”, ha avisat Argimon, que creu que “hi ha molts nervis”.

Una de les novetats anunciades, de fet, és que ja s’ha començat a vacunar el personal sanitari, un procés que es farà en paral·lel al de les residències i no després d’aquestes tal com estava previst inicialment. Sigui com sigui, Argimon s’ha compromès a seguir fent públiques totes les dades del procés de vacunació -traient pit conforme molts territoris no ho fan- i a donar explicacions periòdiques sobre com avança.

Continua llegint