Per una sanitat pública, universal i de qualitat

Més de 1.000 alumnes gironins confinats en el quart dia de classe

Més de 1.000 alumnes gironins confinats en el quart dia de classe

La reobertura de les escoles amb la pandèmia a l’alça accelera el nombre de grups que han de fer educació a distància per positius, ahir a Girona ja n’hi havia 38 de 32 centres escolars

Davant la pantalla d’un ordinador, d’una tauleta o d’un mòbil. Aquesta és la via per continuar fent classes de més d’un miler d’alumnes gironins que ahir, en tot just el quart dia de curs després de les vacances de Nadal, estaven confinats a casa. Perquè o bé ells o, en la majoria dels casos, un seu company de classe havia donat positiu. Segons les dades fetes públiques pel Departament d’Educació, que reflecteixen la realitat amb endarreriment respecte al que està passant en els centres escoles, ahir a les comarques gironines hi havia 38 grups confinats de 32 escoles o instituts diferents amb un total de 1.028 alumnes fent classe des dels seus domicilis. En la mateixa situació hi ha 73 docents. Dels 32 centres que tenien ahir grups confinats a Girona, la majoria només n’era un del sol. Les excepcions eren l’escola L’Estació de Sant Feliu de Guíxols amb tres i alguns amb dos com, per exemple, La Salle Figueres, l’institut Montsacopa d’Olot o l’escola Ignasi Melé i Farré de Tossa de Mar.

El ràpid creixement dels alumnes confinats a les comarques gironines és molt evident en aquests tres primers dies de reobertura de les escoles. Dimarts, després de la tornada a les classes del dia 11, hi havia 160 alumnes confinats; l’endemà, 418; i ahir 1.028 en una xifra que, en pocs dies, ja estarà al mateix nivell que hi havia el 21 de desembre en el darrer dia de curs abans de les vacances de Nadal: 152 grups confinats i 3.583 alumnes. En aquell moment, els docents confirmats a les comarques gironines eren 179. En el conjunt de Catalunya, els alumnes confinats freguen ja els deu milers (9.888) i els docents s’enfilen fins als 661 després que ahir, en el quart dia de curs passades les festes de Nadal, ja hi hagués 364 grups confinats (243 més que el dia anterior). En tot el territori només hi va haver un centre que no va obrir per coronavirus, l’escola de Castellfolit del Boix al Bages.

Continua llegint