Per una sanitat pĆŗblica, universal i de qualitat

InformaciĆ³ Mesa General del 1 de Juliol de 2021

Finalment, 7 mesos desprĆ©s, sā€™ha reunit la Mesa dels lā€™Empleats/ades PĆŗblics/ques de lā€™AdministraciĆ³ de la Generalitat. La majoria de qĆ¼estions que avui sā€™han tractat sā€™haurien dā€™haver negociat al desembre o al gener passats, perĆ² sembla que els calendaris electorals van per davant de les treballadores pĆŗbliques.

Avui ha assistit la Consellera de la PresidĆØncia a la reuniĆ³, que ha manifestat que intentarĆ  venir a totes les reunions dā€™aquesta Mesa, esperem-ho. Cal dir que ni el tarannĆ  de la Consellera ni del nou Secretari General ens han causat una bona impressiĆ³ per pensar que canviarĆ  la negociaciĆ³ en positiu. Esperem que en properes reunions aquesta primera impressiĆ³ pugui canviar.

CATAC-CTS/IAC hem tornar a manifestar la discriminaciĆ³ quepateix el personal de lā€™ICS i la continua exclusiĆ³ que la Mesa general fa, deixant-nos fora de lā€™Ć mbit dā€™aplicaciĆ³ dels darrers decrets, exemple el Decret de teletreball. Hem tornar a manifestar que el personal de lā€™ICS estĆ  teletreballant amb el seu ordinador i amb la seva connexiĆ³ a internet i que portem aixĆ­ fa mĆ©s dā€™un any.

Punts tractats:

AUGMENT RETRIBUTIU 2021: 0,9% amb efectes 1 de gener que s’aplicarĆ  a la nĆ²mina de setembre. Lā€™excusa Ć©s que amb els canvis departamentals necessiten temps per saber a quin departament estĆ  cadascĆŗ i poder-li calcular la nĆ²mina (no comment).

RETORN DE LA PAGA 2014: aquest any correspon el retorn del 55% de la paga 2014. Termini mĆ xim de pagament al novembre, si poden al setembre o octubre, no sĆ© si hi comptaria gaire. Entenem que igual que faran el Decret Legislatiu dā€™augment retributiu podrien incloure el retorn de la paga i fer el pagament al setembre. (Tindrem sort?)

OFERTA PƚBLICA D’OCUPACIƓ. Anuncien que segons la taxa de reposiciĆ³ convocarien 5152 places. No sabem d’on surten aquestes places, ja que hi ha colĀ·lectius segon diu la Ley de Presupuestos del Estado que tenen una taxa de reposiciĆ³ de mĆ©s del 100%. Ens falten places. Hem demanat els cĆ lculs, perĆ² no ens ha quedat gaire clar si els tindrem. De tota manera, no publicaran cap oferta fins saber si finalment l’Estat afegeix taxa d’estabilitzaciĆ³ i/o consolidaciĆ³. Llavors decidiran quins cossos o categories convoquen. En relaciĆ³ al sistema de provisiĆ³ reconeixen que cal canviar-lo acostant-se mĆ©s a uns concursos-oposicions on es valorin mĆ©s les competĆØncies. PerĆ² no surten del concurs-oposiciĆ³ dient que ja meriten el mĆ xim que permet l’Estat: un 40% a la fase de concurs, aixĆ² a lā€™ICS no Ć©s aixĆ­. TambĆ© hem reclamat lā€™excepcionalitat i el concurs de mĆØrits.Ā  IAC seguirĆ  lluitant per lā€™estabilitzaciĆ³ de les persones. Cap interina al carrer!

RETORN RETALLADES. IAC recorda que encara se’ns deuen moltes retallades: FAS, cadĆØncia de lā€™any en la carrera professional, reducciĆ³ de jornada amb el 100% de les retribucions el primer any de maternitat…,