Per una sanitat pĆŗblica, universal i de qualitat

La Dinastia AlauĆ­

La dinastia alauĆ­, regnant a Marroc, es caracteritza per ser una monarquia absolutista, que en paraules del periodisme crĆ­tic marroquĆ­, en el rei Mohamed VI sā€™apleguen tots els poders que a Espanya representen: el Rei, el President del Govern, el President de la CEOE com a exemple dā€™empresari i poder econĆ²mic i el President de la ConferĆØncia Episcopal.

La monarquia marroquina governa a favor dels privilegiats i en contra dels interessos del seu propi poble com hem vist en nombroses ocasions reprimint amb duresa qualsevol tipus de protesta ja sigui contra les poblacions del Rift com tambĆ© en la seva polĆ­tica discriminatĆ²ria cap a la poblaciĆ³ berber.

Aquesta, no dubta a utilitzar al seu propi poble com a carn de canĆ³ per a pressionar lā€™estat espanyol en relaciĆ³ al conflicte sahrauĆ­. Ho hem pogut veure recentment davant la protesta per Ā la presĆØncia del lĆ­der sahrauĆ­ Brahim Ghali, ingressat en un centre sanitari espanyol i tambĆ© davant la negativa de lā€™Estat Espanyol per reconĆØixer el SĆ hara com a territori marroquĆ­.

Segons lā€™ONU Espanya Ć©s la potĆØncia administradora responsableĀ de culminar el procĆ©s de descolonitzaciĆ³. Un conflicte encallat fa massa temps.

Des de CATAC-CTS/IAC demanem la intervenciĆ³ dĀ“una vegada per totes i per part de tots els actors implicats per a una resoluciĆ³ del conflicte que passi per la realitzaciĆ³ dā€™un referĆØndum dā€™autodeterminaciĆ³ amb totes les garanties del dret internacional per al poble SahrauĆ­.