Per una sanitat pública, universal i de qualitat

La Dinastia Alauí

La dinastia alauí, regnant a Marroc, es caracteritza per ser una monarquia absolutista, que en paraules del periodisme crític marroquí, en el rei Mohamed VI s’apleguen tots els poders que a Espanya representen: el Rei, el President del Govern, el President de la CEOE com a exemple d’empresari i poder econòmic i el President de la Conferència Episcopal.

La monarquia marroquina governa a favor dels privilegiats i en contra dels interessos del seu propi poble com hem vist en nombroses ocasions reprimint amb duresa qualsevol tipus de protesta ja sigui contra les poblacions del Rift com també en la seva política discriminatòria cap a la població berber.

Aquesta, no dubta a utilitzar al seu propi poble com a carn de canó per a pressionar l’estat espanyol en relació al conflicte sahrauí. Ho hem pogut veure recentment davant la protesta per  la presència del líder sahrauí Brahim Ghali, ingressat en un centre sanitari espanyol i també davant la negativa de l’Estat Espanyol per reconèixer el Sàhara com a territori marroquí.

Segons l’ONU Espanya és la potència administradora responsable de culminar el procés de descolonització. Un conflicte encallat fa massa temps.

Des de CATAC-CTS/IAC demanem la intervenció d´una vegada per totes i per part de tots els actors implicats per a una resolució del conflicte que passi per la realització d’un referèndum d’autodeterminació amb totes les garanties del dret internacional per al poble Sahrauí.