Per una sanitat pública, universal i de qualitat

Acord Govern, ERC i PNB: Els interins que portin 5 anys a la mateixa plaça passaran a fixos sense opositar.

Acord Govern, ERC i PNB: Els interins que portin 5 anys a la mateixa plaça passaran a fixos sense opositar.

Teníem raó la solució no era l’oposició.

Després que altres sindicats en deien que estàvem bojos, i que això no es podia fer, els hem de recordar que parlen de les seves limitacions, no de les nostres.

Acord Govern, ERC i PNB: Els interins que portin 5 anys a la mateixa plaça passaran a fixos sense opositar.

El PSOE, Unidas Podemos, ERC y PNV pactan unificar enmiendas para la ley de estabilización de la función pública y aumentan la cobertura de los eventuales.

Vaga contra l’abús de la interinitat a l’Administració, a Catalunya

Tot aquell treballador interí de les administracions públiques que porti 5 anys consecutius i de manera ininterrompuda a la mateixa plaça podrà accedir a un concurs de mèrits per consolidar la seva condició de fix. Aquest és el punt principal de l’acord rubricat aquest dijous pel PSOE, Unides Podem, ERC i PNB per unificar esmenes de cara a la seva votació al Congrés a la nova llei d’estabilització en la funció pública; segons confirmen diversos dels implicats. Les esmenes hauran de votar-se ara en comissió i després al ple del Congrés, però amb els vots actuals reunirien les majories necessàries per prosperar.L’entesa entre les principals forces de la majoria de la investidura desembussa la llei per frenar l’abús d’interins a l’Administració i introdueix canvis significatius al reial decret que el Govern va aconseguir salvar per la mínima aquest estiu passat. De l’acord entre els partits que formen el Govern, ERC i PNB han caigut, no obstant, algunes de reivindicacions, com augmentar la quantia de les indemnitzacions si un interí no supera la prova. La reforma afecta directament 300.000 interins que el Govern té detectats que ocupen des de fa més de tres anys funcions estructurals. Xifra que des de les plataformes de treballadors eleven fins a 800.000 persones a tot Espanya.

Abús de temporalitat

Primera sentència a Catalunya que reconeix com a fix un funcionari interí.

“Les administracions públiques convocaran, amb caràcter excepcional i d’acord amb allò previst a l’article 61.6 del TREBEP, pel sistema de concurs, aquelles places que, reunint els requisits establerts a l’article 2.1, haguessin estat ocupades amb caràcter temporal de forma ininterrompuda amb anterioritat a l’1 de gener del 2016”, resa el text de l’acord a què ha tingut accés EL PERIÓDICO. L’article 61.6 preveu la possibilitat de, “amb caràcter excepcional”, fer funcionari de carrera una persona pel sistema de concurs, “únicament en la valoració de mèrits”. És a dir, tots aquells interins amb cinc anys o més d’antiguitat a la mateixa plaça podran passar a fixos si acrediten prou mèrits. Mèrits que haurà de definir cada administració en una única convocatòria extraordinària en què regularitzar l’actual massa d’eventuals que hi ha al sector públic.

El president del PP, Pablo Casado, al Congrés dels Diputats.
Esmenes al Congrés
El PP vol colar a la llei d’interins una compensació als funcionaris davant l'”assetjament separatista” a Catalunya.

El PSOE ha hagut de cedir per aconseguir els vots suficients per aconseguir aprovar la llei de la funció pública. Els socialistes ja van donar una concessió a ERC per obtenir els seus vots i es van obrir a última hora que tots aquells interins amb 10 anys a la plaça pogués ser fixos per concurs de mèrit. Els republicans han aconseguit augmentar la cobertura i que de 10, baixin a 5 anys. Unides Podem també reivindicava aquesta rebaixa a 5 anys. També han eliminat el requisit que durant aquests 10 anys no hi hagués hagut cap oposició per a aquesta plaça. Ara la norma, que encara haurà de passar el tràmit dels vots en comissió i després al Congrés, es quedarà en aquests 5 anys de manera ininterrompuda a la plaça, s’hauria convocat o no oposició pel mig.

Tirem d’hemeroteca??    

Feu clic per accedir a 2018_07_04_sectorial_.pdf

Feu clic per accedir a catacrac-convocatories.pdf

Font: elperiodico