Per una sanitat pĆŗblica, universal i de qualitat

Acord Govern, ERC i PNB: Els interins que portin 5 anys a la mateixa plaƧa passaran a fixos sense opositar.

TenĆ­em raĆ³ la soluciĆ³ no era lā€™oposiciĆ³.

DesprĆ©s que altres sindicats en deien que estĆ vem bojos, i que aixĆ² no es podia fer, els hem de recordar que parlen de les seves limitacions, no de les nostres.

Acord Govern, ERC i PNB: Els interins que portin 5 anys a la mateixa plaƧa passaran a fixos sense opositar.

El PSOE, Unidas Podemos, ERC y PNV pactan unificar enmiendas para la ley de estabilizaciĆ³n de la funciĆ³n pĆŗblica y aumentan la cobertura de los eventuales.

Vaga contra l’abĆŗs de la interinitat a l’AdministraciĆ³, a Catalunya

Tot aquell treballador interĆ­ de les administracions pĆŗbliques que porti 5 anys consecutius i de manera ininterrompuda a la mateixa plaƧa podrĆ  accedir a un concurs de mĆØrits per consolidar la seva condiciĆ³ de fix. Aquest Ć©s el punt principal de l’acord rubricat aquest dijous pel PSOE, Unides Podem, ERC i PNB per unificar esmenes de cara a la seva votaciĆ³ al CongrĆ©s a la nova llei d’estabilitzaciĆ³ en la funciĆ³ pĆŗblica; segons confirmen diversos dels implicats. Les esmenes hauran de votar-se ara en comissiĆ³ i desprĆ©s al ple del CongrĆ©s, perĆ² amb els vots actuals reunirien les majories necessĆ ries per prosperar.L’entesa entre les principals forces de la majoria de la investidura desembussa la llei per frenar l’abĆŗs d’interins a l’AdministraciĆ³ i introdueix canvis significatius al reial decret que el Govern va aconseguir salvar per la mĆ­nima aquest estiu passat. De l’acord entre els partits que formen el Govern, ERC i PNB han caigut, no obstant, algunes de reivindicacions, com augmentar la quantia de les indemnitzacions si un interĆ­ no supera la prova. La reforma afecta directament 300.000 interins que el Govern tĆ© detectats que ocupen des de fa mĆ©s de tres anys funcions estructurals. Xifra que des de les plataformes de treballadors eleven fins a 800.000 persones a tot Espanya.

AbĆŗs de temporalitat

Primera sentĆØncia a Catalunya que reconeix com a fix un funcionari interĆ­.

“Les administracions pĆŗbliques convocaran, amb carĆ cter excepcional i d’acord amb allĆ² previst a l’article 61.6 del TREBEP, pel sistema de concurs, aquelles places que, reunint els requisits establerts a l’article 2.1, haguessin estat ocupades amb carĆ cter temporal de forma ininterrompuda amb anterioritat a l’1 de gener del 2016”, resa el text de l’acord a quĆØ ha tingut accĆ©s EL PERIƓDICO. L’article 61.6 preveu la possibilitat de, “amb carĆ cter excepcional”, fer funcionari de carrera una persona pel sistema de concurs, “Ćŗnicament en la valoraciĆ³ de mĆØrits”. Ɖs a dir, tots aquells interins amb cinc anys o mĆ©s d’antiguitat a la mateixa plaƧa podran passar a fixos si acrediten prou mĆØrits. MĆØrits que haurĆ  de definir cada administraciĆ³ en una Ćŗnica convocatĆ²ria extraordinĆ ria en quĆØ regularitzar l’actual massa d’eventuals que hi ha al sector pĆŗblic.

El president del PP, Pablo Casado, al CongrƩs dels Diputats.
Esmenes al CongrƩs
El PP vol colar a la llei d’interins una compensaciĆ³ als funcionaris davant l'”assetjament separatista” a Catalunya.

El PSOE ha hagut de cedir per aconseguir els vots suficients per aconseguir aprovar la llei de la funciĆ³ pĆŗblica. Els socialistes ja van donar una concessiĆ³ a ERC per obtenir els seus vots i es van obrir a Ćŗltima hora que tots aquells interins amb 10 anys a la plaƧa poguĆ©s ser fixos per concurs de mĆØrit. Els republicans han aconseguit augmentar la cobertura i que de 10, baixin a 5 anys. Unides Podem tambĆ© reivindicava aquesta rebaixa a 5 anys. TambĆ© han eliminat el requisit que durant aquests 10 anys no hi haguĆ©s hagut cap oposiciĆ³ per a aquesta plaƧa. Ara la norma, que encara haurĆ  de passar el trĆ mit dels vots en comissiĆ³ i desprĆ©s al CongrĆ©s, es quedarĆ  en aquests 5 anys de manera ininterrompuda a la plaƧa, s’hauria convocat o no oposiciĆ³ pel mig.

Tirem d’hemeroteca??Ā  Ā Ā 

Feu clic per accedir a 2018_07_04_sectorial_.pdf

Feu clic per accedir a catacrac-convocatories.pdf

Font: elperiodico