Per una sanitat pĆŗblica, universal i de qualitat

Aturem l’estafa de la llum

ATUREM L’ESTAFA!

El preu de la llum no ha deixat de pujar i d’encendre indignaciĆ³.
Setmana rere setmana hem vist com els preus batien rĆ©cords histĆ²rics, sota l’ombra d’una mĆ fia de grans multinacionals que especulen i es lucren amb un bĆ© de primera necessitat com Ć©s l’electricitat.

Aquestes pujades es produeixen en mig d’un augment general de preus que Ć©s tot un atac contra la nostra capacitat adquisitiva i la nostra qualitat de vida. En un any la factura de la llum ha pujat un 44%, els combustibles en un 23% i la inflaciĆ³ general ja se situa en mĆ©s d’un 4%, apujant tambĆ© el preu dels aliments i d’altres productes bĆ sics.

El negoci de l’energia Ć©s tan gran que, tot i consumir-se menys que fa uns anys, els beneficis d’aquestes empreses que sovint ofereixen un servei molt deficient no han deixat de multiplicar-se. Igual els sous dels seus directius. En el cas de la llum, un sistema de preus fraudulent fa que la paguem molt per sobre del seu cost de producciĆ³.

Exigim mesures de carĆ cter urgent per reduir els preus de les energies i de la llum. PerĆ² anem mĆ©s enllĆ , i afirmem que garantir de manera justa l’accĆ©s als mitjans de vida mĆ©s elementals, i a les energies en particular, Ć©s incompatible amb que aquests estiguin privatitzats al servei d’uns pocs rics. I algun dia hauran de deixar d’estar-ho.

La batalla de l’electricitat l’hem de lliurar i guanyar al carrer, com altres que tenim per davant. No hi ha temps a perdre: Ć©s hora de lluitar, per a conquerir la llum contra qui ens imposa la tirania de la seva foscor.

El 6 de novembre, tothom als carrers!