Per una sanitat pública, universal i de qualitat

Aturem l’estafa de la llum

Aturem l’estafa de la llum

ATUREM L’ESTAFA!

El preu de la llum no ha deixat de pujar i d’encendre indignació.
Setmana rere setmana hem vist com els preus batien récords històrics, sota l’ombra d’una màfia de grans multinacionals que especulen i es lucren amb un bé de primera necessitat com és l’electricitat.

Aquestes pujades es produeixen en mig d’un augment general de preus que és tot un atac contra la nostra capacitat adquisitiva i la nostra qualitat de vida. En un any la factura de la llum ha pujat un 44%, els combustibles en un 23% i la inflació general ja se situa en més d’un 4%, apujant també el preu dels aliments i d’altres productes bàsics.

El negoci de l’energia és tan gran que, tot i consumir-se menys que fa uns anys, els beneficis d’aquestes empreses que sovint ofereixen un servei molt deficient no han deixat de multiplicar-se. Igual els sous dels seus directius. En el cas de la llum, un sistema de preus fraudulent fa que la paguem molt per sobre del seu cost de producció.

Exigim mesures de caràcter urgent per reduir els preus de les energies i de la llum. Però anem més enllà, i afirmem que garantir de manera justa l’accés als mitjans de vida més elementals, i a les energies en particular, és incompatible amb que aquests estiguin privatitzats al servei d’uns pocs rics. I algun dia hauran de deixar d’estar-ho.

La batalla de l’electricitat l’hem de lliurar i guanyar al carrer, com altres que tenim per davant. No hi ha temps a perdre: és hora de lluitar, per a conquerir la llum contra qui ens imposa la tirania de la seva foscor.

El 6 de novembre, tothom als carrers!