Per una sanitat pública, universal i de qualitat

Guarderia Vall d’Hebron

Posted By: Berta 

Guarderia Vall d’Hebron

Segurament haureu vist aquests dies a la premsa que han tancat la guarderia del l’Hospital Vall d’Hebron. Des de la secció sindical de CATAC-CTS/IAC a l’Hospital us volem fer cinc cèntims sobre la història de la guarderia del centre.

Des què els nostres jubilats tenen memòria, al nostre hospital hi ha hagut escola bressol; des dels anys 70 fins el 2012, era 100% pública. Amb les retallades econòmiques del 2012 es va perdre el Fons d’Acció Social (FAS) i amb ell, el pressupost de la guarderia.

La darrera ubicació de la guarderia era l’antiga caseta del conserge. Aprofitant l’espai i el material existent, UGT va negociar amb l’ajuntament el funcionament de la llar d’infants, portada per una Associació de pares. Els permisos i inspeccions no van ser completament aprovats en els seus 7 anys de funcionament sota aquest acord.

I ara, finalment l’han precintat per ordre judicial, desprès d’haver estat denunciada la seva gestió per una exdelegada sindical d’UGT que compta els serveis del bufet Duran & Duran de Barcelona: potser s’ensumen foscos interessos o rancúnies personals i/o polítiques al darrere. L’associació gestora d’aquesta llar d’infants en els seus set anys de funcionament no ha aconseguit tots els certificats per funcionar com a Escola Bressol, fet pel qual cinquanta famílies de treballadors/es de l’hospital ens hem quedat sense guarderia, un servei ben crucial com sap tothom que té fills.

La secció sindical de CATAC Vall d’Hebron va estar fortament compromesa amb l’escola bressol existent fins el 2012 i vam liderar protestes i recollides de signatures perquè no es tanqués. Vam donar tot el nostre suport a les treballadores del centre que es van haver de reubicar.

Ens sap molt de greu que un centre am més de set mil treballadors es quedi sense escola bressol, un espai que podia facilitar molt la conciliació família-feina. L’ICS tanca portes a negociar una nova guarderia plenament pública. Segueix estant un dels nostres objectius aconseguir tornar el màxim de drets perduts amb les retallades del 2012, i per tant seguirem treballant per augmentar i millorar les plantilles a l’Hospital, així com per millorar la conciliació entre vida familiar i laboral.