Per una sanitat pĆŗblica, universal i de qualitat

El dia de la marmota

I seguim igual, ja fa mĆ©s de dos anys de la darrera baremaciĆ³ exitosa, el febrer del 2019, de la borsa de treball i setze mesos del nou pacte de borsa, signat per l’ICS per una banda i UGT, Metges de Catalunya i SATSE per l’altra.
Pacte que no podem evitar criticar novament, ja que contravenint el que es desprĆØn de les sentĆØncies europees que apunten cap a l’estabilitzaciĆ³ laboral dels treballadors pĆŗblics al nostre paĆ­s, s’hi optĆ  per limitar el pes del treball previ per a la nostra instituciĆ³; minvant d’aquesta manera les possibilitats de competĆØncia de gent amb molts anys de vinculaciĆ³, que, precisament per motius propis de l’edat com a circumstĆ ncies familiars o major dificultat d’aprenentatge, estan en inferioritat de condicions per a competir, en l’Ć mbit acadĆØmic, amb les mĆ©s joves. Ben al contrari del que des de BrusselĀ·les ens demanen…
Dos anys Ć©s molt temps, moltĆ­ssim! A hores d’ara difĆ­cil fora trobar qui encara es creies el mantra de les dificultats informĆ tiques, que si els pedals del Comodore 64, que si naps, que si cols: El rei va despullat!

Pura conveniĆØncia nomĆ©s. Una borsa de treball estancada, per no dir enfangada, per a major facilitat i llibertat de maniobra de l’ICS. Cosa reprovable, perĆ² comprensible. El que no queda ja tan clar Ć©s el paper dels sindicats signants. El darrer desembre es va reunir la comissiĆ³ de seguiment. Era el moment de posar les cartes damunt la taula amb l’administraciĆ³. Calia un ultimĆ tum i si l’empresa no complia, una nova denĆŗncia del pacte.
Que varen a aconseguir en aquesta reuniĆ³? Ras i curt: res de res, tot un reguitzell de terminis de soluciĆ³ incomplerts un darrere l’altre, amb l’excusa de mal pagador de sempre.

On Ć©s la dimissiĆ³ del responsable dels serveis informĆ tics de l’ICS?

La privatitzaciĆ³ (ells prefereixen externalitzaciĆ³) de la informĆ tica de l’ICS ens ha dut a la indigĆØncia tĆØcnica i als antĆ­podes de la pretesa excelĀ·lĆØncia en la gestiĆ³. Mentrestant el responsable mĆ xim de la instituciĆ³ sembla mĆ©s interessat a mostrar el perfil bo a les cĆ meres i regar la seva incipient carrera polĆ­tica. En cas que arribi al departament encara li haurem de sentir lloar la colĀ·laboraciĆ³ pĆŗblica privada (aixĆ² Ć©s, el pĆŗblic posa els cales que van a parar a butxaques privades) en serveis de salut i socials (Llei AragonĆØs reloaded?) la qualitatĀ dels quals podria ser perfectament ilĀ·lustrada amb el nostre particular martiri informĆ tic.

Senyors d’UGT, Metges de Catalunya i SATSE, A que esteu esperant per a denunciar aquest “nou” Pacte de Borsa mort abans de nĆ©ixer? Importa mĆ©s el crĆØdit obtingut que el patiment diari del moltes treballadores?