Per una sanitat pública, universal i de qualitat

Gairebé 3.000 estudiants catalans s’examinen per aconseguir una plaça al sector sanitari

Gairebé 3.000 estudiants catalans s’examinen per aconseguir una plaça al sector sanitari

Hi ha 1.714 aspirants a medicina i 418 a infermeria i la resta fan farmàcia, psicologia, biologia, física o química.

Uns 2.942 estudiants catalans han fet aquest cap de setmana les proves MIR per aconseguir una plaça en formació sanitària especialitzada en medicina, farmàcia, infermeria, psicologia, química, biologia i física. A Catalunya s’han repartit en 81 meses d’examen, 69 d’elles a Barcelona i 12 a Girona. Aquest any el ministeri de Sanitat ofereix 10.249 places a tot l’Estat, un 5,9% més que el 2020, i s’hi presenten 29.251 aspirants que s’han examinat en 28 municipis.

A Catalunya hi ha 1.843 aspirants a medicina, 418 a infermeria, 73 a biologia, 101 a farmàcia, 490 a psicologia, nou a química i vuit a física. Tot i que en principi s’havia d’entrar de forma escalonada, a alguns centres, com la Facultat d’Economia i Empresa, els estudiants han entrat tots alhora.

A l’interior els aspirants han seguit totes les mesures de seguretat. Tot i que la mascareta era obligatòria, molts d’ells se l’han hagut d’abaixar momentàniament per tal que els responsables de les meses poguessin certificar que eren ells. A les aules els alumnes s’han distribuït perquè estiguessin a dos metres de distància. Com que les proves s’han allargat fins a cinc hores, els aspirants podien menjar i veure aigua.

Tot i que majoritàriament les proves han començat a l’hora prevista, a les quatre de la tarda, alguns estudiants s’han queixat a través de les xarxes socials que a centres com la Facultat d’Economia i Empresa de la UB ho han fet amb retard.

Malgrat que molts dels aspirants a les proves fa anys que es preparen per a aquest dia, alguns han arribat tard i no han pogut fer la prova. També s’han viscut moltes corredisses pels passadissos d’estudiants que no trobaven l’aula on havien de fer l’examen.

Abans de començar les proves, a les portes de la Facultat d’Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona (UB) s’han concentrat familiars, amics i mascotes que volien donar suport anímic als aspirants. Les proves d’accés a la Formació Sanitària Especialitzada han constat de 175 preguntes i 10 de reserva, per això els aspirants han vingut preparats amb bolígrafs de recanvi.

Font: Social.cat