Per una sanitat pública, universal i de qualitat

El Palau Sant Jordi acollirà un concert amb 5.000 persones en el marc d’un assaig clínic

El Palau Sant Jordi acollirà un concert amb 5.000 persones en el marc d’un assaig clínic

Love of Lesbian és el grup convidat d’aquest assaig, que pren el relleu del que es va fer a la Sala Apolo al desembre.

Els grans festivals de música catalans organitzaran un concert pilot el 27 de març al Palau Sant Jordi de Love of Lesbian, amb fins a 5.000 assistents, sense distància i amb proves d’antígens. És “el segon pas” del sector cap a la represa de l’activitat després de l’assaig clínic del desembre a la Sala Apolo i que va acabar sense cap contagi.

El públic se sotmetrà el mateix dia a testos d’antígens i un cribratge en tres espais habilitats a les sales Apolo, Luz de Gas i Razzmatazz. Els negatius podran assistir al concert, amb mascareta FFP2. “Avui comencem la remuntada”, ha proclamat el director del Cruïlla, Jordi Herreruela, un dels festivals implicats, al costat del Vida, Sónar, Canet Rock o Primavera Sound, i amb la col·laboració del Govern i l’Hospital Germans Trias.

L’èxit de l’estudi a l’Apolo ha posat la primera pedra per fer un salt i augmentar el nombre d’assistents al concert. Segons recull el diari Ara, l’investigador Fundació de la Lluita contra la Sida i de l’Hospital Germans, Trias Josep Maria Llibre, explica que l’assaig va demostrar com amb mesures per reduir el risc de contagi els concerts “no són espais de supertransmissió de Covid”. Les tres mesures fonamentals són: el cribratge previ amb test d’antígens els resultats dels quals es coneixerà a través d’una aplicació, l’optimització de mesures de ventilació i l’ús de mascareta FFP2.