Per una sanitat pública, universal i de qualitat

Desigualtats en el Pla d’Igualtat del ICS

Solucions en el Pla d’Igualtat del ICS

A finals de novembre del 2020 va sortir als mitjans de comunicació la notícia de que les Dones de la demarcació de Lleida no podien interrompre voluntàriament l’embaràs ja que no hi havia un centre acreditat per dur a terme aquesta pràctica quirúrgica. 
A partir d’aquí, les associacions de dones de Lleida junt a les delegades de la IAC de Lleida van començar mobilitzacions.
El passat 19 de febrer a la reunió de treball de la Comissió del Pla d’Igualtat de l’ICS, CATAC CTS-IAC va transmetre aquesta informació, i en resposta de que desconeixien aquesta situació.
Des de l’ICS ens van respondre que es posarien en contacte amb CatSalut per trobar una solució i tractar el tema.
El passat 5 de març en aquesta Comissió vam insistir sobre aquest tema, i se’ns va donar la bona notícia en primícia, que des de CatSalut s’havia resolt el “conflicte”. La solució, proposada passa per col·locar un professional de fora el territori que es desplaçarà un cop a la setmana a les Terres de Lleida per oferir aquest servei.
Des de CATAC CTS-IAC celebrem aquesta bona notícia i l’únic que demanem al CatSalut és agilitat en el restabliment del servei.