Per una sanitat pública, universal i de qualitat

Mesa Sectorial: L’ICS no reconeix el seu fracàs en la gestió dels Recursos Humans

21 d’abril de 2021

Mesa Sectorial convocada d’urgència a petició dels sindicats entre d’altres per la situació esperpèntica a causa de les múltiples baremacions errònies: Borsa ranquejant, carrera, mobilitat, selecció, DPOs

 

El Gerent de l’ICS, el Dr. Argimon ha obert la reunió parlant d’un panorama idíl·lic de la situació i de la gestió dels recursos humans i del funcionament de la Mesa Sectorial. Fins i tot, ha mencionat com a una de les millores en les condicions de treball dels últims anys l’acord de sortida de vaga amb el Sindicat de Metges. No era necessari denunciar el Segon Acord per obtenir millores? Algun sindicat s’ho hauria de fer mirar.

Ha fet un repàs dels acords dels darrers anys signats a la Mesa, ignorant que la majoria estan inoperants avui dia, i per descomptat, cap menció al desastre de gestió dels recursos humans de la institució.

 

Borsa de Treball, diuen que els llistats publicats estan actualitzats. Sabedors que hi ha moltes errades, donaran un mes per corregir possibles incidències. Un cop corregits, es publicaran com a definitius.

Totes les persones que considerin que no està bé la seva puntuació que facin una reclamació a la unitat de recursos humans del seu territori.

 

Carrera Professional, reconeixen l’endarreriment, però confien a publicar la resolució provisional la setmana vinent i pagar al juny. Pel que fa a la incorporació del personal interí al cobrament de la carrera professional, s’ho volen posar com a un mèrit de la seva gestió, quan han recorregut totes les sentències favorables fins que s’ha pronunciat el Suprem.

 

Mobilitat voluntària, Durant el mes de maig resoldran les 250 al·legacions que s’han presentat,  i trauran el llistat definitiu al juny. Malgrat això, diuen que a petició dels diferents territoris, no faran la publicació al DOGC de la nova destinació fins al setembre, per no incorporar a la gent en període de vacances.

 

Processos de selecció, S’està fent la introducció dels mèrits de les categories segons el calendari establert. Volen que, com a molt, el primer trimestre de 2022 estiguin resoltes totes les categories que estan per finalitzar. Fins que no s’acabin els processos en curs no hi haurà noves convocatòries. Han tingut la barra de dir que estan perquè la gent consolidi el seu lloc, quan s’han omplert la boca de dir que amb els processos selectius consoliden vacants no persones.

 

DPOs 2021, manifesten que no seran les mateixes del 2020, volen que un 40% sigui COVID i un 60% l’acord de gestió.

 

CATAC-CTS/IAC hem manifestat, que alguna persona s’hauria de fer responsable d’aquest fracàs en la gestió dels recursos humans de la Institució. Hem posat a sobre de la taula la situació en què es troba el personal a causa de la falta de criteris en la contractació i la utilització del dit i l’amiguisme, portant al personal a la pitjor situació dels darrers trenta anys. No hem compartit el discurs triomfalista del director gerent.

És totalment fals que vulguin consolidar a les persones que treballen a la institució, tot el contrari, el personal de l’ICS som el personal a qui menys li compten els mèrits en els processos de selecció. Al personal docent, per exemple, és un 60% els mèrits i un 40 l’oposició, situació que l’ICS s’ha negat a implementar en els processos de selecció de la nostra institució.

En relació amb el tema DPO’s, hem sol·licitat que siguin les mateixes que l’any passat, ja que la pandèmia encara continua, això almenys és així per a tots/es els/les treballadors/es de l’ICS, excepte per als seus gestors…