Per una sanitat pĆŗblica, universal i de qualitat

InformaciĆ³ mesa sectorial 26-11-21

Lā€™ICS assumeix que haurĆ  de convocar places per mĆØrits,
les vagues sĆ­ serveixen

A lā€™espera de com quedi el redactat final de la llei dā€™estabilitat del sector pĆŗblic, lā€™ICS assumeix que es faran convocatĆ²ries per mĆØrits. CATAC-CTS/IAC, hem demanat que cap persona que pugui estar afectada la seva plaƧa en els concursos que estan en marxa es quedi sense treballar a lā€™espera que pugui consolidar el seu lloc de treball. Encara recordem quan CATAC-CTS/ICS no vam signar les convocatĆ²ries de places que sortien de lā€™aplicaciĆ³ del PESCO perquĆØ demanĆ vem concursos de mĆØrits per poder aplantillar als milers de persones que es trobaven contractades en frau de Llei, i la resta de sindicats de la Mesa, (Metges de Catalunya, SATSE, UGT i CCOO) mĆ©s preocupats dā€™organitzar cursos per les oposicions que de lluitar per la consolidaciĆ³ dels llocs de treball, ens deien que estĆ vem dient mentides. Sā€™aplicarĆ  lā€™article 61.6 de lā€™ EBEP per fer els concursos, el que sempre hem defensat.

PerĆ² hem de continuar lluitant perquĆØ tot el personal contractat en frau de Llei, segons la sentĆØncia del TJUE, pugui consolidar la seva vacant. Hem de continuar lluitant perquĆØ tothom que estigui treballant mĆ©s de tres anys i un dia pugui consolidar el seu lloc de treball.
Una vegada publicada la nova Llei es convocarĆ  la Mesa Sectorial per tractar de com es valoraran els mĆØrits i quins mĆØrits es tindran en compte, ja que volen simplificar el mĆ©s possible els concursos.

Passen la segĆ¼ent informaciĆ³ de lā€™estat de les convocatĆ²ries.
La taxa de reposiciĆ³ de lā€™any 2020, Ć©s de 1132 places en totes les categories, que es sumen a les dels anys 2018 i 2019. Hauria de fer-se la convocatĆ²ria durant lā€™any 2022, perĆ² resten pendents de les conseqĆ¼ĆØncies de lā€™aplicaciĆ³ de la Llei per reduir la temporalitat. Resten a lā€™espera de com queda la Llei, perĆ² amb el redactat haurien de resoldre abans del 31-12-2024, tot i que sanitat disposaria dā€™un any mĆ©s dā€™adaptaciĆ³ a la nova normativa.

ā€¢ >5 anys al lloc de treball: Concurs de MĆØrits.
ā€¢ >3 anys: Concurs de mĆØrits (40%)+ oposiciĆ³ (60%). No eliminatĆ²ria lā€™oposiciĆ³.
ā€¢ <3 anys: Concurs oposiciĆ³.
El que voldrien Ć©s fer una convocatĆ²ria Ćŗnica per poder escurƧar terminis . La/les convocatĆ²ries haurien de fer-se abans del 31/12/22.

Oferta publica 2021(taxa de reposiciĆ³)

SituaciĆ³ ConvocatĆ²ries lliure 2018

SituaciĆ³ ConvocatĆ²ries lliure 2019

Carrera Professional: amb la proposta de Llei de Pressupostos o de mesures pel 2022, es preveu que sā€™iniciĆÆ a cobrar el mateix any de la campanya. Lā€™1 de desembre sā€™inicia la campanya 2022, que sā€™haurĆ  de resoldre durant lā€™any que ve i en cas de sortir favorable es comenƧarĆ  a cobrar amb efectes de lā€™1 de gener del 2022.

Pla dā€™enfortiment de la PrimĆ ria:
Programa de benestar emocional i salut comunitĆ ria a lā€™AP.
Noves contractacions de PsicĆ²legs. En menys quantitat metges i infermeres.
No sā€™ha iniciat amb els nutricionistes. Ni fisioterapeutes.
No parlen de les noves funcions dels administratius perquĆØ estan definint les noves funcions que volen donar.
Tasques de les TCAI. Es limiten a dir que el document de funcions que estan aplicant estĆ  basat en la LOGSE, perĆ² no reconeixen res de totes les tasques que obliguen a fer a les TCAI basant-se en la inespecificitat del document. Traspassen la responsabilitat a les treballadores a denunciar si seā€™ls fa fer alguna feina que traspassi les seves funcions.
CATAC-CTS/IAC hem manifestat la nostra disconformitat, no estem dā€™acord en fer assumir tasques dā€™uns colĀ·lectius a dā€™altres per la manca de personal que patim.

DPOs, CATAC-CTS/IAC hem posat a sobre de la taula que en determinats Ć mbits de primĆ ria estan dient que els contractes lligats a lā€™enfortiment de la primĆ ria no tenen dret a cobrar DPOs, lā€™ICS manifesta que aixĆ² no Ć©s cert, i que tothom que hagi treballat des de abans del 1 de juliol de 2021 de forma continuada tĆ© dret a cobrar DPOs.

Presentem la denĆŗncia del Pacte de la Borsa, lā€™ICS diu que no reconeix la denĆŗncia i que han de ser el sindicats signants el que facin la denĆŗncia, Ć©s a dir UGT, SATSE i Metges de Catalunya. CATAC-CTS/ICS portarĆ  aquest tema als tribunals, hem de tombar aquest Pacte infame de Borsa de Treball.