Per una sanitat pĆŗblica, universal i de qualitat

la casa per la finestra

CAL ENCENDRE EL LLUM DAVANT AQUESTA CEGUESA?

Pujada de la electricitat al 1 de gener del 2022. Segons es va anunciar al BOEĀ fa uns mesos, amb el final de les diverses mesures del govern per mitigar lā€™augment de les factures finals dā€™electricitat. AixĆ­ doncs, si res no canvia, lā€™IVA ja no serĆ  del 10 %, i tornarĆ  al 21 %, lā€™impost elĆØctric tornarĆ  a ser del 5,11 % enlloc del 0,5 %, i ja no sā€™aplicaran els descomptes als cĆ rrecs. AixĆ² farĆ  que la variaciĆ³ a la factura sigui major.

Per a un habitatge que utilitzi 2.500 kWh a lā€™any i tingui 4,7 kW de potĆØncia contractada, que Ć©s la mitjana dā€™Ćŗs dels contractes de Catalunya, lā€™augment serĆ , aproximadament, de 23 euros al mes (impostos inclosos).
Aquest augment estĆ  calculat en comparaciĆ³ a les tarifes vigents actualment (des de novembre) i sense tenir en compte rebaixes dā€™impostos i descomptes del govern en cap dels casos. Un augment que estarĆ  entre 275ā‚¬ i 315ā‚¬ anual.Mentrestant aniran omplint ens carrers de les nostres poblacions de kilĆ²metres de llums nadalenques que estaran enceses en la majoria dels casos mes de 45 dies,Ā i aquells que pateixen pobresa energĆØtica els hi tallaran el subministrament.

Lā€™Ajuntament de Barcelona inverteix aquest any un 32 % mĆ©s de pressupost en lā€™enllumenat nadalenc. Si lā€™any passat sā€™hi van invertir 1.662.000 ā‚¬, enguany sĆ³n 2.148.500 ā‚¬. Font

IndignaciĆ³ total, es el que tenim davant la ā€œceguesaā€ dels nostres polĆ­tics que son uns ilĀ·luminats.