Per una sanitat pública, universal i de qualitat

la casa per la finestra

CAL ENCENDRE EL LLUM DAVANT AQUESTA CEGUESA?

Pujada de la electricitat al 1 de gener del 2022. Segons es va anunciar al BOE fa uns mesos, amb el final de les diverses mesures del govern per mitigar l’augment de les factures finals d’electricitat. Així doncs, si res no canvia, l’IVA ja no serà del 10 %, i tornarà al 21 %, l’impost elèctric tornarà a ser del 5,11 % enlloc del 0,5 %, i ja no s’aplicaran els descomptes als càrrecs. Això farà que la variació a la factura sigui major.

Per a un habitatge que utilitzi 2.500 kWh a l’any i tingui 4,7 kW de potència contractada, que és la mitjana d’ús dels contractes de Catalunya, l’augment serà, aproximadament, de 23 euros al mes (impostos inclosos).
Aquest augment està calculat en comparació a les tarifes vigents actualment (des de novembre) i sense tenir en compte rebaixes d’impostos i descomptes del govern en cap dels casos. Un augment que estarà entre 275€ i 315€ anual.Mentrestant aniran omplint ens carrers de les nostres poblacions de kilòmetres de llums nadalenques que estaran enceses en la majoria dels casos mes de 45 dies, i aquells que pateixen pobresa energètica els hi tallaran el subministrament.

L’Ajuntament de Barcelona inverteix aquest any un 32 % més de pressupost en l’enllumenat nadalenc. Si l’any passat s’hi van invertir 1.662.000 €, enguany són 2.148.500 €. Font

Indignació total, es el que tenim davant la “ceguesa” dels nostres polítics que son uns il·luminats.