Per una sanitat pública, universal i de qualitat

Corredisses a l’ics

CORREDISSES A L’ICS

L’ICS ens va presentar una proposta d’ampliació del Pla d’Estabilització a la Mesa Sectorial d’ahir dijous 28 que ja tenia preparada per presentar-la al Consell d’Administració que tenien per la tarda. La manca de respecte als òrgans de representació, és més que evident. La utilització de la Mesa Sectorial buscant l’acord amb la part social per aplanar la reunió de la tarda, no va ser casual. CATAC-CTS va manifestar que portem anys demanant places per concurs de mèrits i per tant, no estem en contra d’augmentar les places per mèrits i l’oferta publica d’ocupació, però no podem donar la nostra aprovació a una proposta que exclou col·lectius de determinades categories. A més, tampoc podem acceptar el seu modus operandi, ja que se’ns presenta una proposta que no tenia cap tipus de possibilitat de ser negociada, ja que estava més que feta. Com us podeu imaginar, la resta de sindicats de la mesa sectorial van estar d’acord, com no podia ser d’una altra manera.

Si tot just fa 9 mesos lamentàvem que no havien volgut afegir les 1.541 places de l’OPE ordinària del 2022 al procés en el qual estem immersos  https://www.catacctsiac.cat/2022/12/oferta-2022-les-100-places-de-la-discordia/ , avui ens hem trobat que no només s’hi afegeixen el 90 % d’aquestes , sinó que també ho fan el 90% de les 1.532 places de l’OPE 2023. I encara més important, 4.679 noves places al concurs de mèrits que s’afegiran a les 6.841 ja existents.

El concurs de mèrits que sempre hem demanat i que sempre ens havien dit que no es podia fer, acabarà atorgant 11.520 places per a totes les categories!!!


Cronològicament, el primer que es farà  és atorgar 513 places a infermeres i 162 places a TCAI que van aprovar les oposicions P-2018 i que no van obtenir plaça. Aquesta opció només la fan per a aquestes 2 categories. Les 866 restants de l’OPE 2022 s’afegiran a la Fase 3 del procés vigent. Aquesta adjudicació es farà mitjançant una resolució del Gerent de l’ICS que els conferirà un nomenament d’estatutari fix amb destinació provisional en el lloc que s’ocupa. Per consolidar la destinació definitiva, s’hauran d’inscriure a la MVOP (mobilitat voluntària oberta i permanent). Aquesta resolució es preveu que es faci durant l’octubre.

D’altra banda, el fet d’incrementar el concurs de mèrits amb 4.679 places, obliga a l’apertura d’un nou període d’inscripcions que es preveu curt. Això generarà uns nous llistats de mèrits provisionals i definitius i un nou període d’aportació de mèrits.

Dissabte 30 de setembre es manté la convocatòria de l’examen de català per a les persones que hi son convocades. Per a les aspirants que passin a incorporar-se a la nova Fase 1 i la nova Fase 1 Ampliada, que no disposin de la certificació de català requerida i que no hagin estat convocades per aquest dissabte, se les convocarà en una nova data per confirmar per a fer les proves.

La Fase 2 no té cap modificació de nombre de places (2.291) i es manté amb les mateixes condicions.

La Fase 3 afegeix a les 3.348 places ja ofertades,  791 de noves corresponents a l’OPE 2022, i 1.379 corresponents a l’OPE 2023.

 

FASE 1 FASE 2 FASE 3
INICIAL 6.841 2.291 3.348
NOU 4.679 0 2.170*
TOTAL 11.520 2.291 5.518

 

*90 % de les restants de l’OPE del 2022 i 2023.

El 10 % restant, s’oferiran l’any 2025, convocatòria que poden acabar resolent amb les persones aprovades aquestes properes oposicions  i que no assoleixin plaça!!!

FIXEU-VOS LA IMPORTÀNCIA D’AQUESTES PROPERES PROVES!!!

 

La data de les proves, amb els canvis que hi ha hagut, es descarta totalment que sigui durant l’any 2023. Cal haver finalitzat totalment la Fase 1 per saber qui està convocada a examinar-se.

L’ICS informa que la data previsible de presa de possessió de les places adjudicades per la MVOP, serà el 2 de novembre.

Increment salarial: El 0,5 % restant es pagarà a la nòmina de novembre, però amb afectació des de l’1 de gener de 2023.   Aquest increment s’afegeix a l’increment del 2’5 % que es va realitzar a les nòmines des de l’1 de gener . L’acord signat a Madrid per CCOO i UGT dintre del “ACUERDO MARCO para una administración del siglo XXI “no fa més que consolidar la pèrdua de poder adquisitiu per al període 2022-2024. La taxa d’inflació de l’any 2022 va ser del 5’6% i l’increment salarial que tindrem serà d’un 3 %.

Podeu veure l’article aquí.