Per una sanitat pública, universal i de qualitat

Amb nocturnitat i traïdoria

Posted By: Berta       Amb nocturnitat i traïdoria.

Així ha publicat la Generalitat al DOCG el ja tristament famós 3r acord. Igual que el lladre que aprofita que dorms per robar-te a casa l’acord es va publicar ahir a la nit al butlletí sense avís previ, i fent cas omís a la MOCIÓ DE LA CUP SOBRE LES PRIORITATS EN MATÈRIA DE SALUT RECOLZADA PER CATAC-CTS (tram.302-00371/13) * aprovada al Parlament i en la que hi diu clarament incorporar al III Acord de l’ICS, abans que aquest es publiqui al DOGC

Un acord desigual, classista i que dinamita la convivència entre treballadors de l’empresa fent miques la consigna de treball en equip. Tot això amb la connivència dels 4 sindicats signants que treuen pit d’un acord que dedica més d’un 50%, del pressupost a un col·lectiu, a un altre un 35% i a la resta les engrunes de tal manera que els que fins ara cobraven més és als que més se’ls apuja el sou i, per contra, els que tenen els sous més baixos quasi ni notaran les bondats del nou conveni.

Fa uns dies CCOO anunciava per X (antic Twitter) que s’havien signat les taules retributives i que amb la nòmina de febrer es cobrarien els endarreriments, per fer-nos una idea, una TCAI de primària que no tingui carrera professional cobrarà a la nòmina de febrer els endarreriments des del 22/11, data de la signatura del preacord, la frivolitat de *0 €!* Si tingués carrera professional serien 25,53 € bruts (8,51 €/mes) tot un exemple de negociació… per part de l’ICS, clar, que ha aconseguit que hi hagi qui presenti 4 engrunes com tota una fita de la negociació sindical. En el mateix cas es troben tècnics superiors on les millores són pràcticament inexistents o el personal GIS, que tot i tenir unes millores lleugerament superiors a les de les categories esmentades, les seves millores són misèria i companyia en comparació amb les que rep infermeria (per fer una homologació amb els sous del SISCAT) i per descomptat el col·lectiu mèdic.

No s’han revertit les retallades, no hem recuperat el 5% de baixada de sou, ni els dies de lleure, ni el fons d’acció social o el pla de pensions… S’haurien d’haver pactat millores que no són de caràcter salarial sinó d’organització, planificació… per totes les categories i ni tan sols això han estat capaços d’aconseguir.

De res han servit les vagues i mobilitzacions que s’han estat convocant des de la signatura del preacord l’ICS totalment sostinguda pel conseller, amb el vistiplau de la Generalitat i la complicitat d’UGT, CCOO, SATSE i MC ha tirat pel dret condemnant al personal a 4 anys d’un mal acord. Hom podria entendre les posicions del sindicat corporativista MC, qüestionar alguns punts del pacte que ha signat, el també sindicat corporativista, SATSE. Però el que no hi ha manera d’entendre és com sindicats que es diuen de classe com UGT i CCOO hagin signat un acord que menysprea a milers de treballadores de la nostra empresa. Personal de manteniment, hostaleria, TCAI, tècnics i altres categories les grans perjudicades d’aquest nefast acord. Més que de classe s’haurien d’anomenar classistes, això sí, continuaran oferint la seva formació a tothom perquè es vegi com són de bons i que no faltin les subvencions, perdó volia dir subscripcions.

Per tot això i molt més CATAC-CTS no va signar el III acord i ara continuarem lluitant per aconseguir millores per tots, la traïció del govern traient el DOGC a mitjanit no ens farà aturar en la lluita per unes condicions laborals dignes per totes les categories de professionals que treballen a l’ICS.

Condicions Laborals Dignes = Sanitat 100% Pública i de Qualitat

Reclamacions del personal

direccions de personal en contra del 3r preacord

protestem per la signatura