Per una sanitat pública, universal i de qualitat

Mobilitzacions: fi de la temporalitat!

Mobilitzacions: fi de la temporalitat!

Lleida, Girona i Barcelona han estat avui escenari de concentracions per reivindicar la consolidació del personal públic en abús de temporalitat, avui, 19 de març, primer aniversari de la sentència del TJUE que demana acabar amb la situació d’abús i de frau de llei generalitzada que suposa la precarietat de llarga durada dintre de les plantilles de l’administració pública.

El Tribunal de justícia de la Unió europea (TJUE), fa una any, va acreditar la situació d’abús i de frau de llei generalitzada. L’alt índex d’interinitat a les nostres administracions no permet la carrera professional de les persones treballadores; la precarietat retalla drets i llibertats.

Actualment la plantilla no estabilitzada i precaritzada  representant el 40% de l’administració pública a Catalunya, 73.201 persones només de la plantilla Generalitat (plantilles estatals, municipals, universitàries i altres a part…).

Les concentracions d’avui han tingut l’objectiu d’evidenciar una vegada més aquest situació i pressionar per a la consolidació del personal públic.

#fixesaja