Per una sanitat pĆŗblica, universal i de qualitat

Per la majoria

L’ESPERANƇA NO POT ESPERAR.

“No podem perdre mai l’esperanƧa”
Arcadi Oliveres

MANIFEST

PerquĆØ no perdem lā€™esperanƧa, sortim al carrer a lluitar per una vida millor. PerquĆØ no perdem lā€™esperanƧa, creem moviments socials per revertir les polĆ­tiques econĆ²miques i socials que precaritzen la vida.

PerquĆØ la nostra esperanƧa no pot esperar, aixequem alternatives econĆ²miques, socials, polĆ­tiques i culturals que possibiliten lā€™esperanƧa dels que arriben i concreten lā€™esperanƧa dels que seā€™n van.

PerquĆØ la nostra esperanƧa no pot esperar, fem una crida a sumar la forƧa social necessĆ ria per posar fi a un sistema econĆ²mic que destrueix el futur i violenta el present.

Les darreres setmanes, milers de persones han sortit al carrer per la llibertat dā€™expressiĆ³ i contra lā€™autoritarisme dā€™un sistema polĆ­tic i judicial que empara monarques corruptes i empresona rapers, que promou lā€™ascens de lā€™extrema dreta i criminalitza les propostes de canvi social.

Milers de persones han expressat el malestar que provoca un sistema econĆ²mic desigual, on les grans fortunes sā€™enriqueixen i les grans majories carreguen la crisi a lā€™esquena. Sofrim la pandĆØmia de la desigualtat, de la pobresa, de lā€™atur, de la manca de recursos que permetin una vida digna. Sofrim la pandĆØmia del masclisme, del racisme i la xenofĆ²bia, dā€™un estat que empresona innocents als CIEs i es nega a reconĆØixer el dret als drets de milions de catalans. Sofrim la pandĆØmia de la manca de democrĆ cia, on governs, jutges i tribunals sā€™encarreguen dā€™impedir que els drets sigui efectius: del dret a lā€™autodeterminaciĆ³ a lā€™accĆ©s a lā€™habitatge; de la llibertat dā€™expressiĆ³ al dret a no passar fred. Aquesta Ć©s la violĆØncia que patim la majoria.
En aquest context, les respostes polĆ­tiques i mediĆ tiques sā€™han orientat a la criminalitzaciĆ³ i repressiĆ³, obviant les causes del malestar social. Han silenciat la vida de les persones rere les imatges buides de contenidors cremats. Davant de la criminalitat quotidiana dā€™un capitalisme que desnona i empobreix, els poderosos han pretĆØs inocular la por per bloquejar tota proposta de canvi social.

Per aixĆ² quan determinades organitzacions empresarials ā€œes plantenā€ per demanar la fi dels aldarulls, els de baix ā€“ els que no som rics- ens plantem per exigir la fi dā€™un sistema econĆ²mic que roba el futur a la joventut i condemna el present de les treballadores a la precarietat.

Ens plantem per exigir que tots els recursos es destinin a millorar la vida de les persones i no a reflotar un sistema econĆ²mic fracassat. Exigim la redistribuciĆ³ radical de la riquesa, la supressiĆ³ dels desnonaments i de la pobresa energĆØtica, poder decidir el nostre futur com a poble, la fi de la repressiĆ³ als pobres i la fi de la impunitat pels rics.

PerquĆØ la nostra esperanƧa ja no pot esperar, ens comprometem a aixecar la forƧa social necessĆ ria per transformar lā€™ordre actual de les coses. Per garantir les llibertats polĆ­tiques colĀ·lectives i posar lā€™economia al servei de les persones. Per afrontar la crisi econĆ²mica i social construint un model econĆ²mic just, equitatiu i que no destrueixi el planeta. Per aturar la violĆØncia del sistema econĆ²mic i polĆ­tic contra les majories socials. Per construir un poder social que afebleixi als forts i enforteixi als febles.

PerquĆØ la nostra esperanƧa no pot esperar, proposem una gran alianƧa colĀ·lectiva que forci un canvi de polĆ­tiques econĆ²miques i socials al servei de la vida digna de totes i tots.

www.perlamajoria.cat

ADHESIONS