Per una sanitat pública, universal i de qualitat

Rússia anuncia acords amb Espanya, Itàlia, França i Alemanya per produir la vacuna Sputnik V

Rússia anuncia acords amb Espanya, Itàlia, França i Alemanya per produir la vacuna Sputnik V

La vacuna espera l’aprovació de l’EMA per ser utilitzada a la UE però alguns països europeus, com Hongria i Eslovàquia, ja la van autoritzar

El Fons Rus d’Inversió Directa (RDIF) ha firmat acords amb Espanya, Itàlia, França i Alemanya per a la producció de la vacuna contra el coronavirus Sputnik V, segons ha informat l’agència Sputnik, al·ludint a un comunicat del director general del fons, Kiril Dmitriev.

«El RDIF va arribar a acords amb companyies d’Itàlia, Espanya, França i Alemanya per llançar la producció de Sputnik V. Estan en curs les negociacions amb una sèrie de productors per incrementar la producció a la Unió Europea, el que «permetrà iniciar els subministraments actius de la vacuna russa al mercat europeu una vegada rebuda l’aprovació de l’Agència Europea de Medicaments (EMA)», ha assegurat Dmitriev.

A més, ha informat que el RDIF i els seus socis estan disposats a iniciar els enviaments als països de la UE que registrin la vacuna Sputnik V per compte propi. Aquesta vacuna, desenvolupada pel Centre d’Epidemiologia i Microbiologia Nikolai Gamaleia amb el finançament del RDIF i aprovada a Rússia l’11 d’agost del 2020, va ser la primera vacuna contra el coronavirus registrada al món i té una eficàcia del 91,6 per cent, d’acord amb els resultats dels estudis clínics.

El medicament ja es va registrar per a l’ús d’emergència a més de 50 països. La vacuna espera l’aprovació de l’EMA per ser utilitzada a la UE però alguns països europeus, com Hongria i Eslovàquia, ja la van autoritzar.

Font: Diaridegirona.cat