Per una sanitat pĆŗblica, universal i de qualitat

Solucions al Pla dā€™Igualtat del ICS

Solucions al Pla d’Igualtat del ICS

A finals de novembre del 2020 va sortir als mitjans de comunicaciĆ³ la notĆ­cia de que les Dones de la demarcaciĆ³ de Lleida no podien interrompre voluntĆ riament lā€™embarĆ s ja que no hi havia un centre acreditat per dur a terme aquesta prĆ ctica quirĆŗrgica.Ā 
A partir dā€™aquĆ­, les associacions de dones de Lleida junt a les delegades de la IAC de Lleida van comenƧar mobilitzacions.
El passat 19 de febrer a la reuniĆ³ de treball de la ComissiĆ³ del Pla dā€™Igualtat de lā€™ICS, CATAC CTS-IAC va transmetre aquesta informaciĆ³, i en resposta de que desconeixien aquesta situaciĆ³.
Des de lā€™ICS ens van respondre que es posarien en contacte amb CatSalut per trobar una soluciĆ³ i tractar el tema.
El passat 5 de marƧ en aquesta ComissiĆ³ vam insistir sobre aquest tema, i seā€™ns va donar la bona notĆ­cia en primĆ­cia, que des de CatSalut sā€™havia resolt el ā€œconflicteā€. La soluciĆ³, proposada passa per colĀ·locar un professional de fora el territori que es desplaƧarĆ  un cop a la setmana a les Terres de Lleida per oferir aquest servei.
Des de CATAC CTS-IAC celebrem aquesta bona notĆ­cia i lā€™Ćŗnic que demanem al CatSalut Ć©s agilitat en el restabliment del servei.