Per una sanitat pĆŗblica, universal i de qualitat

Mesa sectorial, 28 de Gener de 2022

El personal interĆ­ amb mĆ©s de 5 anys dā€™antiguitat podrĆ  agafar permĆ­s sense sou de la mateixa manera que el personal fixe.

Lā€™ICS, a peticiĆ³ de CATAC-CTS/IAC, ha confirmat que dā€™acord amb les Ćŗltimes instruccions de funciĆ³ pĆŗblica el personal interĆ­ que faci mĆ©s de cinc anys dā€™antiguitat podrĆ  agafar permĆ­s sense sou amb les mateixes condicions que el personal fixe. Una passa mĆ©s en defensa de la igualtat de condicions laborals.

CATAC-CTS/IAC i la resta de sindicats signants del segon Acord de la mesa sectorial, hem presentat la denĆŗncia del mateix. Lā€™ICS diu que presentarĆ  un calendari de negociaciĆ³ per endegar un nou acord. CATAC-CTS/IAC hem manifestat que ara tenim lā€™oportunitat de tornar a tot el personal lā€™esforƧ realitzat durant els darrers anys i Ć©s lā€™hora dā€™estar a lā€™altura del que suposa lā€™ICS en el nostre sistema sanitari, hem de lluitar en defensa de la sanitat pĆŗblica 100% i del seu personal, acordant un nou model retributiu que sigui exemple per a la resta de proveĆÆdors.

Hem tornat a demanar la negociaciĆ³ dā€™un nou acord de Borsa de Treball. No Ć©s tolerable el que estĆ  succeint. La vulneraciĆ³ de drets del personal eventual Ā Ć©s intolerable. A SATSE, UGT i Sindicat de Metges els hauria de caure la cara de vergonya, denuncieu aquesta vergonya de Pacte ja.

Demanem informaciĆ³ de la situaciĆ³ de la llenceria de la Vall dā€™Hebron i de Bellvitge, i la seva possible externalitzaciĆ³. Lā€™ICS diu que no tĆ© cap informaciĆ³ de que es vagin a externalitzar aquests serveis.

Demanem quin criteris es tindran en compte a lā€™hora del cessament del personal interĆ­, lā€™ICS diu que es tindran en compte els interinatges menys antics i alguna situaciĆ³ especial, perĆ² com a norma general els Ćŗltims interinatges.

Plantegem la necessitat d’establir uns criteris clars i iguals per tot lā€™ICSĀ  davant la propera incorporaciĆ³ a les places, lā€™ICS diu que les places sā€™assignaran per ordre de puntuaciĆ³, qui tingui millor puntuaciĆ³ escollirĆ  GerĆØncia TerritorialĀ  i dins la G.T. sā€™escollirĆ  SAP o lā€™Hospital. Una vegada en la SAP o hospital es regirĆ  pel criteri de la continuĆÆtat assistencial.

TambĆ© demanem explicacions del criteri dā€™aplicaciĆ³ del permĆ­s per hospitalitzaciĆ³, lā€™ICS manifesta que no hi ha cap novetat i que sā€™aplica el que diu la Llei, per tant no existeix incompatibilitat entre el terme repĆ²s domiciliari i hospitalitzaciĆ³.

Ens donen la segĆ¼ent informaciĆ³ de lā€™estat de les convocatĆ²ries.