Per una sanitat pública, universal i de qualitat

Prou Mentides Reforma Laboral

La Taula Sindical de Catalunya per les treballadores i treballadors.
Sota el lema #ProuMentides a reu de Catalunya exigim la derogació real de les reformes laborals!

Les mobilitzacions de la Taula Sindical de Catalunya (formada pels sindicats IAC, CGT-Catalunya, CNT, COS, COBAS i Solidaritat Obrera) convocades per dissabte 29 de gener arreu de Catalunya sota el lema “Prou mentides!” per la derogació real de les reformes laborals es van desenvolupar amb èxit a tots els lloc amb convocatòria: Lleida, Tarragona, Sabadell i Barcelona.

Aquestes mobilitzacions del sindicalisme alternatiu des de l’acció unitària de la Taula sindical han permès posar en evidència, a nivell mediàtic, l’engany que suposa la nova reforma laboral del govern PSOE – Unidas Podemos per l’incompliment del compromís de derogació d’aquesta durant la campanya electoral. Aquest engany inclou la complicitat del sindicalisme sistèmic del règim del 78 (CCOO i UGT) amb l’actual acord de reforma pactat amb la patronal que suposa el manteniment dels aspectes més lesius de la retallada de drets a les persones treballadores de les reformes del PP i del PSOE del 2012 i 2010.

Avui, pel sindicalisme sistèmic “ccoo-ugt”, el que exigia vaga general el 2012 ha passat a maquillatge. Però el sindicalisme alternatiu, representat a Catalunya per la Taula sindical, ha aconseguit generar un discurs que ha penetrat en el mitjans de comunicació, i ha aïllant el de la “contra-refor de mínims” de la pseudo esquerra venuda als interessos economicides, a la CEOE, i sotmesa a les exigències del repartiment dels fons europeus.

Les mobilitzacions continuaran el proper dia 3 de febrer amb concentracions a la Foment del treball de Barcelona i també a les Corts de Madrid per a donar suport als partits de l’esquerra que es posicionaran en contra de l’estructuralització de les reformes laborals PP-PSOE.

Feu clic per accedir a 29_Gener_Mobilitzacions_Taula_Sindical_per_la_derogacio_Reforma.pdf