Per una sanitat pĆŗblica, universal i de qualitat

Prou mentides, derogaciĆ³ de la reforma laboral!

Prou mentides, derogaciĆ³ de la reforma laboral!

Comunicat de la Taula Sindical de Catalunya

Prou mentides! 29 de gener mobilitzacions per la derogaciĆ³de la reforma laboral

Des de la Taula Sindical de Catalunya, formada pels sindicats CGT, Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), CNT, COS, Solidaritat Obrera i Cobas, fem una crida a participar a les mobilitzacions del proper dissabte 29 de Gener per la derogaciĆ³ real de la nefasta reforma laboral del 2012, com a primer pas en la recuperaciĆ³dels drets robats a la classe treballadora.

Partits polĆ­tics del govern i sindicats majoritaris han mentit al conjunt dels i les treballadores. Cap modificaciĆ³ que compti amb el suport de la CEOE serĆ  res mĆ©s que petits ajustos que consoliden el pitjor del greu atac que vam patir ara farĆ  10 anys.

PSOE i Podemos van repetir un i altre cop en els seus programes, fins i tot signat en acords parlamentaris, que es procediria a derogar el dur atac perpetrat contra les condicions de treball de la nostra classe. Constatem que continuarien vigents retrocessos altament negatius com els segĆ¼ents:

  • ReducciĆ³ de la indemnitzaciĆ³ per acomiadament improcedent de 45 a 33 dies per any treballat.
  • ReducciĆ³ del mĆ xim dā€™indemnitzaciĆ³ de 42 mesos a 24.
  • PrĆ ctica eliminaciĆ³ dels salaris de tramitaciĆ³.
  • Facilita la justificaciĆ³ dels acomiadaments objectius i EROs per part de les empreses.
  • EliminaciĆ³ de la capacitat de les administracions pĆŗbliques per bloquejar EROs.
  • Capacitat de reducciĆ³ de salaris en les modificacions substancials de les condicions de treball.
  • Autopista legal pels EROs o Modificacions de condicions amb ridĆ­cules justificacions que fan molt difĆ­cil qualsevol impugnaciĆ³.
  • Establiment unilateral de la jornada irregular.
  • EstatalitzaciĆ³ de la negociaciĆ³ colĀ·lectiva (reivindiquem un model de negociaciĆ³ colĀ·lectivadescentralitzada, arrelada al territori i en mans dels propis treballadors/es).

No nomĆ©s aixĆ² sino que una de les mesures presentades com a ā€˜positivesā€™ de la nova regulaciĆ³, els anomenats ERTOS RED, sĆ³n ni mĆ©s ni menys que un regal per a la patronal per finanƧar els seus ajustos de plantilla amb fons pĆŗblics provinents dels pressupostos i la prĆ²pia seguretat social.

Mentrestant, els i les treballadores continuem patint increment del preu de lā€™electricitat i una inflaciĆ³ disparada mentre els nostres salaris segueixen any rere any perdent capacitat adquisitiva, sense que agairebĆ© ningĆŗ lā€™importi.

Cal dir prou! No ens empassem la derogaciĆ³ fake!

Fem una crida a tota la classe treballadora catalana a mostrar la repulsa i exigir la derogaciĆ³ de les reformes laborals, de forma especial les de 2012 i 2010, que ens estant enfonsant en unes videsprecĆ ries per engreixar els seus beneficis.

El dissabte 29 de gener, surt al carrer!

Taula sindical de Catalunya