Per una sanitat pública, universal i de qualitat

Convoquen una vaga general del sector sanitari el 10 de març

Convoquen vaga general del sector sanitari el 10 de març

La Mesa Sindical de Sanitat de Catalunya també proposa fer aturades parcials cada dilluns, a partir del 15 de març

El col·lectiu sanitari, al focus mediàtic en els últims mesos pel desgast físic i mental acumulat a causa de la pandèmia, està cridat a una vaga sectorial per al 10 de març. La Mesa Sindical de Sanitat de Catalunya -formada pels sindicats USOC, Infermeres de Catalunya, CGT Catalunya, CATAC-CTS-IAC (laborals) CENTRES CONCERTATS, Coordinadora Obrera Sindical i PSI Lluitem- ha anunciat aquest matí la convocatòria.

“Hem arribat a una situació límit en què hem de dir prou, perquè ens sentim maltractats”, va avisar fa una setmana al Diari del Treball la vicepresidenta del sindicat Unió d’Infermeres de Catalunya, Esther Rodríguez. Llavors, el grup de sindicats agrupat a la Mesa va arrencar la campanya “#EstemFartes” a les xarxes socials com a avançament de la vaga que avui ha anunciat.

Una vaga general i una d’indefinida

El plat fort de la mobilització serà el dimecres 10 de març, quan la Mesa convoca una aturada a “tots els centres i empreses sanitàries i sociosanitàries públiques i privades de Catalunya” que tindrà vigència durant tota la jornada. La convocatòria afecta tot el personal relacionat amb el món sanitari: l’estatutari, el laboral, les treballadores en l’àmbit de la salut, cures de personal, serveis socials, personal funcionari i al personal en formació especialitzada.

Font: https://diaritreball.cat/convoquen-una-vaga-general-del-sector-sanitari-el-10-de-marc/