Per una sanitat pública, universal i de qualitat

El creador de la primera vacuna es mulla i pronostica quan tornarà «la nostra vida normal»

El creador de la primera vacuna es mulla i pronostica quan tornarà «la nostra vida normal»

El director executiu de BioNTech, Ugur Sahin, es mostra optimista sobre l’evolució de la pandèmia.

Ugur Sahin, director executiu de BioNTech i creador de la vacuna contra el coronavirus amb Pfizer -la primera que va ser aprovada per les autoritats- ha ofert la seva visió del futur del coronavirus en una conferència virtual organitzada per la Universitat Goethe de Frankfurt.


De Stefan Albrecht / BioNTech, CC BY-SA 4.0, wikimedia

Segons Sahin, el pitjor de la pandèmia ja ha passat a Europa i creu que la mortalitat del virus baixarà “a partir de març-abril”. Seguint la seva línia optimista, el directiu afirma que a Europa es controlarà totalment el coronavirus “al setembre” i que “tornarem a tenir una vida semblant a la d’abans de la pandèmia a l’estiu, a tot estirar”.

Tot i desbordar bones sensacions, Sahin adverteix que la Covid-19 “no se n’anirà mai” i que hi seguirà havent petits brots perquè no tothom estarà vacunat, situació amb la qual “haurem d’aprendre a conviure”.

Sahin també ha anunciat en la conferència que el fa “feliç” que cada vegada s’aprovin més vacunes contra el coronavirus i que li agraden “la russa i una de xinesa basada en una tecnologia diferent”. A més, anuncia una nova fórmula en la seva vacuna de cara a l’estiu que permetrà que es pugui enviar a parts del món que no tenen sistemes complexos d’emmagatzematge.

Amb tot, l’expert remarca que encara hi ha detalls del virus que es desconeixen, com ara el temps d’immunització que proporciona la vacunació. Sobre això planteja la possibilitat que calgui vacunar-se “cada any, com amb la grip”. A més, apunta que “el virus canviarà i en algun moment necessitarem una nova vacuna”.

Font: Naciodigital