Per una sanitat pĆŗblica, universal i de qualitat

InformaciĆ³ Mesa Sectorial del 7 de maig de 2021

Ā Lā€™ICS vol donar com a vĆ lid el llistat de la Borsa de Treball publicat el 15 dā€™abril

CATAC-CTS/IAC, aprova el Pla dā€™Igualtat de lā€™Institut CatalĆ  de la Salut

La nostra organitzaciĆ³ ha signat, a la sessiĆ³ de la Mesa Sectorial dā€™avui 7 de maig, el nou Pla dā€™Igualtat de lā€™ICS amb una vigĆØncia de 4 anys. Esperem que serveixi per colĀ·laborar en fer una societat mĆ©s justa i igualitĆ ria.

Borsa de Treball

Ni els sindicats signants, UGT-SATSE-Metges de Catalunya, ni lā€™ICS, volen assumir el fracĆ s dā€™aquest Pacte de Borsa de Treball. DesprĆ©s de la publicaciĆ³ dā€™un nou llistat ple dā€™errors, ara volen publicar una actualitzaciĆ³ nova la setmana que ve, quan ni tan sols han donat temps per rebre totes les alĀ·legacions que sā€™han presentat. Com que volen fer les noves contractacions i els interinatges amb la nova Borsa, han tirat pel camĆ­ del mig, una autĆØntica vergonya. Els sindicats signants han donat una arma perquĆØ es pugui maltractar a la gent amb total impunitat. PerĆ² lluny de denunciar lā€™Acord, es posicionen dā€™acord amb aquest Pacte infame, els hauria de caure la cara de vergonya.

CATAC-CTS/ICS hem manifestat que el que estĆ  passant amb aquest Pacte no Ć©s presentable, que hi ha un munt dā€™errors amb el llistat que sā€™hi ha tret i que ara es treu un nou llistat sense donar temps per rebre les alĀ·legacions que sā€™han presentat. Exigim als sindicats signants la denĆŗncia dā€™aquest Pacte. Les delegades i delegats dā€™aquests sindicats estan dā€™acord amb aquesta infĆ mia?. No podem consentir mĆ©s traĆÆcions a la plantilla de la nostra instituciĆ³.

Mobilitat voluntĆ ria

Ā Volen treure el llistat definitiu al mes de juny i publicar al DOGC la primera setmana de setembre. Per tant les incorporacions al nou destĆ­ es faran a partir de lā€™octubre.

Carrera professional

Ā Lā€™ICS diu que la setmana del 10 de maig sortirĆ  el llistat provisional dā€™admesos i el pagament es farĆ  en la nĆ²mina de juny.

Ā Processos de selecciĆ³

Ā Lā€™ICS diu que vol modificar les bases generals de les convocatĆ²ries i que convocarĆ  una reuniĆ³ de la Mesa per aquest motiu.

CATAC-CTS/IAC hem manifestat que abans de parlar de les bases generals, hem de tenir en compte lā€™actualitzaciĆ³ que es farĆ  de lā€™EBEP que pot ser que doni potestat per fer convocatĆ²ries per concurs de mĆØrits, que Ć©s el que la nostra organitzaciĆ³ estĆ  reclamant des de fa anys.

A continuaciĆ³ es donen la segĆ¼ent informaciĆ³.

SituaciĆ³ de les convocatĆ²ries

SituaciĆ³ Ingesta

SituaciĆ³ convocatĆ²ries lliure 2018

SituaciĆ³ lliure 2019

Ā 

Ā DPOs

Hem tornat a reiterar la necessitat del fet de que es tingui en compte que continuem en pandĆØmia i per tant demanem que les DPOs de 2021 siguin les mateixes que les de 2020. A mĆ©s hem demanat informaciĆ³ a sobre del que sā€™estĆ  dient en alguns territoris, relacionat amb les DPOs individuals i el fet de vacunar-se. Lā€™ICS ha dit que aixĆ² no Ć©s cert, que la vacunaciĆ³ Ć©s voluntĆ ria i que per tant no formarĆ  part de les DPOs individuals. En relaciĆ³ amb lā€™assignaciĆ³ dā€™objectius van dir que encara no estan fets, perĆ² que no seran els mateixos que lā€™any passat. CATAC-CTS/IAC hem manifestat la nostra disconformitat.

Ā PermĆ­s de famĆ­lies monoparentals

CATAC-CTS/IAC vam demanar lā€™adaptaciĆ³ del permĆ­s de maternitat i paternitat a les famĆ­lies monoparentals. Durant aquest any 2021 el permĆ­s de paternitat ha passat a ser de 16 setmanes i per tant hem demanat que, en el cas de les famĆ­lies monoparentals, la persona progenitora pugui gaudir a continuaciĆ³ del permĆ­s de maternitat del permĆ­s de paternitat. Lā€™ICS va manifestar que mirarĆ  la situaciĆ³ i que si fa falta fer una actualitzaciĆ³ del permĆ­s en aquest sentit, la farĆ .

Treballadores socials PADES

CATAC-CTS/IAC van expressar el problema existent amb la incorporaciĆ³ de places ICS de Treballadores Socials sanitĆ ries dins els equips PADES i les seves nĆ²mines.Ā  No sā€™han previst dins del Llibre de Retribucions actual els corresponents complements salarials dā€™aquesta categoria professional de nova creaciĆ³, de la qual sā€™aniran incorporant progressivament professionals a les diferents GerĆØncies Territorials (sā€™han de calcular de manera diferenciada als de les TS dā€™EAP). El cap de GestiĆ³ de Personal es compromet a parlar i resoldre el problema amb els caps dā€™unitats de RRHH de les GerĆØncies implicades

Ā 

Ā 

Ā 

Ā 

Ā 

Ā 

Ā 

Ā 

Ā 

Ā 

Ā 

Ā 

Ā