Per una sanitat pĆŗblica, universal i de qualitat

Xerrada Pacte de Toledo

El darrer dia 26 de febrer les delegades i delegats de la IntersindicalĀ  Alternativa de Catalunya, van tenir una sessiĆ³ formativa sobre el ā€œNou Pacte de Toledoā€, amb el professor dĀ“economia de la Universitat de Barcelona i fundador de Marea Pensionista, RamĆ³n Franquesa. Us el mostrem en forma de vĆ­deo.

LĀ“objectiu de laĀ  sessiĆ³ va ser lĀ“aprofundimentĀ  sobre el seu contingut i la lĀ“afectaciĆ³ dĀ“aquest pacte sobre les classes treballadores.

El punt principal del pacte es la privatitzaciĆ³ dĀ“una part de les pensions dels treballadors/es mitjanƧant lĀ“aportaciĆ³ dĀ“una part dels salaris a un pla de pensions privat.

La perversitatĀ  de tot aixĆ² es,Ā  enĀ  primer lloc Ā la complicitat dels sindicats majoritaris del Estat, que no han mostrat cap confrontaciĆ³ amb el mateix. En segon lloc que aquests seran utilitzats com convidats de palla, a les comissions de control dĀ“aquest plans i assenyalats posteriorment com culpables, si les coses van malament.

Un cop mes contribuint en augmentar el desprestigiĀ  de les poquesĀ  eines que tenen els treballadors per la seva defensa:Ā  els sindicats de classe.

RedacciĆ³: Carlos