Per una sanitat pública, universal i de qualitat

Xerrada Pacte de Toledo

El darrer dia 26 de febrer les delegades i delegats de la Intersindical  Alternativa de Catalunya, van tenir una sessió formativa sobre el “Nou Pacte de Toledo”, amb el professor d´economia de la Universitat de Barcelona i fundador de Marea Pensionista, Ramón Franquesa. Us el mostrem en forma de vídeo.

L´objectiu de la  sessió va ser l´aprofundiment  sobre el seu contingut i la l´afectació d´aquest pacte sobre les classes treballadores.

El punt principal del pacte es la privatització d´una part de les pensions dels treballadors/es mitjançant l´aportació d´una part dels salaris a un pla de pensions privat.

La perversitat  de tot això es,  en  primer lloc  la complicitat dels sindicats majoritaris del Estat, que no han mostrat cap confrontació amb el mateix. En segon lloc que aquests seran utilitzats com convidats de palla, a les comissions de control d´aquest plans i assenyalats posteriorment com culpables, si les coses van malament.

Un cop mes contribuint en augmentar el desprestigi  de les poques  eines que tenen els treballadors per la seva defensa:  els sindicats de classe.

Redacció: Carlos