Per una sanitat pĆŗblica, universal i de qualitat

InformaciĆ³ mesa sectorial 26/2/2021

RedacciĆ³: OrganitzaciĆ³

Lā€™ICS assegura que els problemes informĆ tics sā€™han solucionat i ens posaran en marxa els processos que estaven aturats per aquest problema

  • Sā€™informa de la denĆŗncia del II Acord de lā€™ICS per part dā€™UGT i que com no representen majoria, comporta la prĆ²rroga del vigent per un any mĆ©s. Lā€™ICS, que Ć©s el que en tĆ© mĆ©s ganes(durant la mesa ha nomenat en mĆ©s de 10 cops la hipotĆØtica denĆŗncia), sense voler denunciar-lo, ens encomana a totes les forces sindicals a fer-ho… CATAC-CTS/IAC, desprĆ©s de valorar-ho detingudament, vam considerar no denunciar-lo donat que al desembre-20 no era visionable ni cap govern, ni molt menys pressupostos. Lā€™ICS busca obrir el melĆ³ nomĆ©s per regularitzar lā€™Acord de sortida de vaga dels metges. La UGT vol negociar en plena pandĆØmia, sense Govern, sense pressupostos, i sense capacitat per fer mobilitzacions en el transcurs de la negociaciĆ³,Ā  acostumats a pactar acords a esquenes de les treballadores, amb els sols ja en tenen prou. Per quĆØ no denuncien el Pacte de la Borsa que van signar fa mĆ©s de dos anys que encara no estĆ  en vigor, i que estĆ  suposant la major arbitrarietat de lā€™ICS alhora de ferĀ  les contractacions en dĆØcades?
  • CONVOCATƒRIES EN CURS

Sā€™informa que el sistema INGESTA de presentaciĆ³ de mĆØrits, va presentar problemes els 2 primers dies, perĆ² que desprĆ©s ja va funcionar bĆ©. Sā€™habilita la possibilitat de fer els separadors en el moment de tenir cita. La gent que ja ha presentat mĆØrits, anirĆ  rebent progressivament el comprovant digital de la recepciĆ³ de dades.

  • MOBILITAT VOLUNTƀRIA OBERTA I PERMANENT

Comunicaran admesos i exclosos i lā€™execuciĆ³ del Barem el proper 4 de marƧ!!!! Han tramitat una proposta pels facultatius Especialistes dā€™hospitals per tal que quan als llocs convocats nomĆ©s hi hagi un/a aspirant, es pugui adjudicar directament i no sā€™hagi de constituir Tribunal.Ā 

  • BORSA DE TREBALL

PrevisiĆ³ de publicaciĆ³ el proper 15 de marƧ o en el seu defecte, el 22 de marƧ. Es veu que tota la culpa era del servidor. 2 anys per adonar-seā€™n!!! CATAC-CTS/IAC demanem responsabilitats per tanta incompetĆØncia.

  • CARRERA PROFESSIONAL 2020

Durant el marƧ i abril preveuen tramitar les resolucions provisional i definitiva. Veuen difĆ­cil incorporar-la a la nĆ²mina dā€™abril i mĆ©s fĆ cil a la del maig. Recordeu que Ć©s amb efectes econĆ²mics de lā€™1 de gener de 2021.

  • DPOā€™S 2020

Lā€™ICS es vanaglĆ²ria dels nivells de consecuciĆ³, de lā€™increment de treballadores que hi han tingut dret i de lā€™esforƧ econĆ²mic que aixĆ² ha suposat. CATAC-CTS/IAC els hem recordat la no gens menyspreable quantitat de treballadores que sā€™han quedat exclosos per sistemes de contractaciĆ³ en frau de llei (no contractar caps de setmana o festius quan es continuava al mateix lloc o activitat), o bĆ© per haver tingut una baixa, en molts cops per Covid-19, que ha generat solucions de continuĆÆtat. Aquesta Ć©s una de les altres conseqĆ¼ĆØncies dels contractes mes a mes… Lā€™ICS no farĆ  res per corregir aquestes situacions.

  • RELACIƓ DE LLOCS DE TREBALL

CATAC-CTS/IAC demanem RLLT ja que, segons una sentĆØncia del Tribunal Suprem, tenim dret a tenir. Sense el coneixement dels llocs de treball estructurals, utilitzen els nombres de les plantilles a la seva conveniĆØncia. Parlen de proporcionar-nos-ho al segon semestre dā€™enguany, perĆ² veient el nivell dā€™acompliment amb els terminis, ens plantejarem mesures mĆ©s contundents…

  • REALITZACIƓ DE DOMICILIS PER LES TCAI

CATAC-CTS/IAC denunciem lā€™obligatorietat que sā€™ha creat en alguns territoris dā€™haver de fer desplaƧaments per part de les TCAI. Aquestes treballadores, sā€™han incorporat de facto, al grup dā€™altres professionals que han de disposar de vehicle per poder treballar, amb lā€™agreujant que no cobren cap complement de desplaƧament i que en moltes ocasions no els paguen ni el quilometratge. Una altra de les conseqĆ¼ĆØncies de lā€™elevadĆ­ssima eventualitat dā€™aquest grup professional. En aquest moment de la reuniĆ³, lā€™ICS ens invita per enĆØsima vegada a denunciar lā€™Acord. Els ho recordarem en el moment que es doni el fet!!!Ā 

  • CƀRRECS A Lā€™ARNAU DE VILANOVA

CATAC-CTS/IAC informem a la Mesa que hem fet una demanda pel fet que moltes de les convocatĆ²ries de provisiĆ³ de cĆ rrecs dā€™aquest hospital, no compleixen molts dels requisits necessaris per fer-se, i per aquest motiu, les impugnarem totes. Lā€™ICS contesta que ja van adreƧar-se a la Junta de Personal de lā€™Arnau per aquest motiu, perĆ² no reconeix el que estĆ  passant. CATAC-CTS/IAC portarĆ  aquest tema als tribunals.

  • RETRIBUCIONS TREBALLADORES SOCIALS Dā€™HOSPITAL

CATAC-CTS/IAC presentem un escrit fet i signat per la totalitat de les Treballadores Socials dels hospitals de lā€™ICS de Catalunya en el qual es demana la revisiĆ³ de les taules retributives i lā€™equiparaciĆ³ salarial amb les treballadores socials que presten serveis a la PrimĆ ria. Lā€™ICS ens torna a encomanar la denĆŗncia del segon Acord. Ɖs una vergonya la discriminaciĆ³ entre colĀ·lectius, quan volen es modifiquen les taules retributives per millorar les condicions laborals dā€™una part de la plantilla, i quan no volen no. Serem incansables en la defensa de les nostres condicions de treball, els agradi o no. Totes som necessĆ ries i imprescindibles.

  • CONTRACTACIƓ ESTUDIANTS 4RT Dā€™INFERMERIA

Denunciem que la figura de lā€™auxiliar sanitari (estudiants 4rt. Infermeria) sā€™utilitza molts cops per a suplir el lloc dā€™una infermera, i fins i tot treballant sols, generant inseguretat tant pels usuaris com pels estudiants. Els estudiants nomĆ©s poden fer funcions de suport i sempre sota la tutela dā€™una infermera titulada. Lā€™ICS diu que no es pot donar aquesta situaciĆ³, que el Decret estableix que nomĆ©s poden fer tasques dā€™acompanyament i que ho tornaran a transmetre als territoris.

  • ALTRES TEMES. Lā€™ICS DIU:
    • No pensa fer modificacions a cap nivell pel que fa a la qĆ¼estiĆ³ del solapament.
    • Els estudis de cĆ rregues que tenien compromesos per lā€™Acord de sortida de vaga de metges, estan fets perĆ² no presentats. Ens els presentaran…A bones hores!!! En el moment actual no serveixen per a res.

DesprĆ©s de les contĆ­nues recomanacions sobre denunciar el II Acord, CATAC-CTS/IAC hem volgut fet constar que no sempre ha calgut pactar un nou Acord per modificar les condicions econĆ²miques i de treball dā€™una part de la plantilla. El millor exemple Ć©s lā€™Acord de sortida de vaga dels metges que es va pactar fora de la Mesa Sectorial i afectant a les condicions dā€™una gran part de la plantilla.

Per tant, si no volen corregir els greuges que estant suportant les Treballadores Socials dā€™hospitals, les TCAI de primĆ ria, les Referents de GIS i dā€™altres petits colĀ·lectius, Ć©s nomĆ©s per la seva voluntat. NO ens poden responsabilitzar de les seves decisions!!!