Per una sanitat pĆŗblica, universal i de qualitat

Antifrau investiga el contracte de Salut amb Ferrovial pel seguiment de casos de Covid-19

La denĆŗncia assegura que el contracte es va donar a dit perquĆØ el germĆ  de Junqueras treballa a lā€™empresa.

L’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) ha comenƧat a investigar el contracte del Departament de Salut amb Ferroser, filial de Ferrovial, per fer el seguiment de casos de covid per possible “destinaciĆ³ ilĀ·legal de fons pĆŗblics”. AixĆ­ ho ha avanƧat el Diari de Girona.

La denĆŗncia assenyala que l’empresa va ser “contractada amb un pressupost de mĆ©s de 17 milions d’euros” amb personal “no qualificat i sense experiĆØncia mĆØdica”, i sostenia que el gestor Ć©s Roger Junqueras, germĆ  del lĆ­der dā€™ERC, Oriol Junqueras. A partir d’aixĆ², considerava la consellera de Salut, Alba VergĆ©s, culpable d’atorgar de forma “directa i sense concurs pĆŗblic” aquests contractes.

Qui va interposar la denĆŗncia a principis de desembre cap a la conselleria que encapƧala Alba VergĆ©s va ser el propietari d’un establiment de restauraciĆ³ de Girona desprĆ©s d’observar possibles irregularitats. DesprĆ©s dā€™un estudi de versemblanƧa dels fets denunciats, ara sā€™inicia la investigaciĆ³.

En la notificaciĆ³ d’Antifrau de l’inici de les actuacions d’investigaciĆ³, s’indica que “dels fets denunciats i de l’anĆ lisi dels mateixos s’ha pogut deduir un possible cas concret d’Ćŗs o destinaciĆ³ ilĀ·legal de fons pĆŗblics o qualsevol altre aprofitament irregular derivat de conductes que comportin conflictes d’interessos o l’Ćŗs en benefici privat d’informacions derivades de les funcions prĆ²pies del personal al servei del sector pĆŗblic”.Ā Tot i aixĆ², des d’Antifrau tambĆ© es deixa clar que l’inici de la investigaciĆ³ dels fets denunciats ā€œno prejutja els mateixos ni implica cap posicionament inicial de l’Oficina Antifrau al respecteā€.