Per una sanitat pública, universal i de qualitat

Antifrau investiga el contracte de Salut amb Ferrovial pel seguiment de casos de Covid-19

La denúncia assegura que el contracte es va donar a dit perquè el germà de Junqueras treballa a l’empresa.

L’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) ha començat a investigar el contracte del Departament de Salut amb Ferroser, filial de Ferrovial, per fer el seguiment de casos de covid per possible “destinació il·legal de fons públics”. Així ho ha avançat el Diari de Girona.

La denúncia assenyala que l’empresa va ser “contractada amb un pressupost de més de 17 milions d’euros” amb personal “no qualificat i sense experiència mèdica”, i sostenia que el gestor és Roger Junqueras, germà del líder d’ERC, Oriol Junqueras. A partir d’això, considerava la consellera de Salut, Alba Vergés, culpable d’atorgar de forma “directa i sense concurs públic” aquests contractes.

Qui va interposar la denúncia a principis de desembre cap a la conselleria que encapçala Alba Vergés va ser el propietari d’un establiment de restauració de Girona després d’observar possibles irregularitats. Després d’un estudi de versemblança dels fets denunciats, ara s’inicia la investigació.

En la notificació d’Antifrau de l’inici de les actuacions d’investigació, s’indica que “dels fets denunciats i de l’anàlisi dels mateixos s’ha pogut deduir un possible cas concret d’ús o destinació il·legal de fons públics o qualsevol altre aprofitament irregular derivat de conductes que comportin conflictes d’interessos o l’ús en benefici privat d’informacions derivades de les funcions pròpies del personal al servei del sector públic”Tot i això, des d’Antifrau també es deixa clar que l’inici de la investigació dels fets denunciats “no prejutja els mateixos ni implica cap posicionament inicial de l’Oficina Antifrau al respecte”.