Per una sanitat pública, universal i de qualitat

Calen mascaretes FFP2 o n’hi ha prou amb les higièniques?

Calen mascaretes FFP2 o n’hi ha prou amb les higièniques?

Alemanya ha obligat a dur posada l’FFP2 en espais tancats mentre que Galícia s’ho planteja al transport públic.

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) descarta que sigui necessari recórrer a l’obligatorietat de les mascaretes FFP2 com ja ha dut a terme Alemanya. Segons assenyala, les de tipus higiènic que es venen a l’estat espanyol són equiparables a les quirúrgiques.
L’organització va fer un rànquing de les millors mascaretes del mercat.

El govern d’Alemanya ha decidit que en espais tancats calgui utilitzar les mascaretes FFP2, que són les més segures contra la Covid-19 però també més cares amb menys existències. Segons l’OCU, les mascaretes d’un sol ús, les higièniques, filtren un 95% de l’aire, mentre que les reutilitzables tenen un 90% d’efectivitat.

En un comunicat, l’OCU avisa que fent ús de les quirúrgiques IIR, FFP2 i FFP3 es respira pitjor i per aquest motiu no es recomana l’ús general. Mentrestant, la Xunta de Galícia s’està plantejant imposar la mateixa mesura que a Alemanya al transport públic. El seu president, Alberto Núñez Feijoo, demana una acció decidida per part del govern espanyol pel que fa a l’ús de mascaretes, mentre cada dia s’incrementen els contagis i les variants britànica i sud-africana s’estenen per diversos països del continent.

Continua llegint