Per una sanitat pĆŗblica, universal i de qualitat

Salut implica a ‘influencers’ en la prevenciĆ³ de la COVID-19 entre els joves

Salut implica a ‘influencers’ en la prevenciĆ³ de la COVID-19 entre els joves

  • 6 referents juvenils de renom comparteixen amb els seus seguidors les converses mantingudes amb professionals sanitaris joves que han viscut la COVID-19 a primera lĆ­nia
  • Prop de 3.000 joves, dā€™entre 15 i 35 anys, van estar ingressats als hospitals per COVID-19, dels quals 233 a lā€™UCI

El Departament de Salut ha engegat una acciĆ³ de conscienciaciĆ³ protagonitzada per joves i dirigida als joves. Lā€™objectiu Ć©s buscar la complicitat amb un sector de la poblaciĆ³ que estĆ  patint molt directament les mesures de prevenciĆ³, sobretot les dā€™evitar lā€™activitat social i mantenir les distĆ ncies.

Durant el 2020, prop de 90.000 joves, dā€™entre 15 i 35 anys, van contagiar-se de la COVID-19, dels quals 2.950 van haver de ser ingressats a lā€™hospital. Tot i que la COVID-19 no Ć©s un virus que afecti majoritĆ riament aquest sector, 233 joves van estar ingressats a lā€™UCI.

Per dur a terme lā€™acciĆ³, Salut ha buscat la complicitat de 6 ‘influencers’, Ć©s a dir, referents juvenils de les xarxes socials, que coneixen bĆ© les inquietuds del jovent, amb professionals sanitaris joves que estan vivint de primera mĆ  els efectes de la malaltia.

Els referents juvenils i els professionals sanitaris joves sā€™han trobat a diferents hospitals de Catalunya on han compartit experiĆØncies i neguits. Unes trobades que aquestes celebritats han compartit a les xarxes socials amb els seus seguidors. Cadascun dā€™ells ha transmĆØs entre els joves les seves impressions i els seus neguits, i han compartit amb ells consells sobre la importĆ ncia de prendre mesures contra la COVID-19. Es tracta de fer una crida a lā€™autoresponsabilitat, sota el lema #HoSeguiremDonantTot.

@Lyona_ivanova, @Valentisanjuan, @Devermut, @Lildami, @Alvaro_loputo i @Daviditsme_cat sĆ³n la veu de lā€™acciĆ³ i els encarregats dā€™animar els joves a continuar donant-ho tot en aquesta lluita contra la COVID-19. Cadascun dā€™ells, a travĆ©s del seu dot comunicatiu i les diferents habilitats artĆ­stiques que els caracteritzen, com ara la mĆŗsica, la ilĀ·lustraciĆ³ o lā€™humor, han convidat els joves a conĆØixer la importĆ ncia de seguir les mesures de protecciĆ³ i a evitar el mĆ xim possible les trobades socials.

Els hospitals que han participat en aquesta primera acciĆ³ dirigida als joves sĆ³n lā€™Hospital de la Vall dā€™Hebron, lā€™Hospital de Bellvitge i lā€™Hospital del Mar. Infermeres i infermers i metges i metgesses, dā€™entre 25 i 30 anys, han compartit les seves experiĆØncies de primera mĆ .

Les publicacions que sā€™han fet fins ara han arribat a 1,5 milions de joves i han suposat un total de 45.000 interaccions entre mā€™agrades, comparticions i comentaris.

Continua llegint