Per una sanitat pública, universal i de qualitat

Salut implica a ‘influencers’ en la prevenció de la COVID-19 entre els joves

Salut implica a ‘influencers’ en la prevenció de la COVID-19 entre els joves

  • 6 referents juvenils de renom comparteixen amb els seus seguidors les converses mantingudes amb professionals sanitaris joves que han viscut la COVID-19 a primera línia
  • Prop de 3.000 joves, d’entre 15 i 35 anys, van estar ingressats als hospitals per COVID-19, dels quals 233 a l’UCI

El Departament de Salut ha engegat una acció de conscienciació protagonitzada per joves i dirigida als joves. L’objectiu és buscar la complicitat amb un sector de la població que està patint molt directament les mesures de prevenció, sobretot les d’evitar l’activitat social i mantenir les distàncies.

Durant el 2020, prop de 90.000 joves, d’entre 15 i 35 anys, van contagiar-se de la COVID-19, dels quals 2.950 van haver de ser ingressats a l’hospital. Tot i que la COVID-19 no és un virus que afecti majoritàriament aquest sector, 233 joves van estar ingressats a l’UCI.

Per dur a terme l’acció, Salut ha buscat la complicitat de 6 ‘influencers’, és a dir, referents juvenils de les xarxes socials, que coneixen bé les inquietuds del jovent, amb professionals sanitaris joves que estan vivint de primera mà els efectes de la malaltia.

Els referents juvenils i els professionals sanitaris joves s’han trobat a diferents hospitals de Catalunya on han compartit experiències i neguits. Unes trobades que aquestes celebritats han compartit a les xarxes socials amb els seus seguidors. Cadascun d’ells ha transmès entre els joves les seves impressions i els seus neguits, i han compartit amb ells consells sobre la importància de prendre mesures contra la COVID-19. Es tracta de fer una crida a l’autoresponsabilitat, sota el lema #HoSeguiremDonantTot.

@Lyona_ivanova, @Valentisanjuan, @Devermut, @Lildami, @Alvaro_loputo i @Daviditsme_cat són la veu de l’acció i els encarregats d’animar els joves a continuar donant-ho tot en aquesta lluita contra la COVID-19. Cadascun d’ells, a través del seu dot comunicatiu i les diferents habilitats artístiques que els caracteritzen, com ara la música, la il·lustració o l’humor, han convidat els joves a conèixer la importància de seguir les mesures de protecció i a evitar el màxim possible les trobades socials.

Els hospitals que han participat en aquesta primera acció dirigida als joves són l’Hospital de la Vall d’Hebron, l’Hospital de Bellvitge i l’Hospital del Mar. Infermeres i infermers i metges i metgesses, d’entre 25 i 30 anys, han compartit les seves experiències de primera mà.

Les publicacions que s’han fet fins ara han arribat a 1,5 milions de joves i han suposat un total de 45.000 interaccions entre m’agrades, comparticions i comentaris.

Continua llegint