Per una sanitat pública, universal i de qualitat

Un medicament que ja s’utilitza en altres malalties redueix l’estança a l’UCI en pacients de Covid

Un medicament que ja s’utilitza en altres malalties redueix l’estança a l’UCI en pacients de Covid

Una investigació conclou que la colquicina combat eficaçment la falta d’oxigen

Un medicament comú que s’utilitza per tractar la gota, la colquicina, ajuda a combatre la falta d’oxigen en pacients de Covid-19 i de retruc, escurça l’estança a l’hospital. Així ho revela un assaig d’uns investigadors brasilers publicat per la revista RMD OPEN.

Tot i l’èxit del fàrmac, els autors de l’estudi no han estat capaços de confirmar si pot reduir el risc de mort i de patir patologies severes derivades del coronavirus. Tot i això, recomanen aplicar-lo en pacients positius, siguin quins siguin els seus símptomes.

72 persones ingressades per Covid-19 van participar en la investigació. A 36 se’ls va aplicar colquicina, a part del tractament habitual, i a l’altra meitat, el mateix tractament, i amb placebo en comptes de colquicina. De mitjana, el primer grup va necessitar quatre dies de respirador i set dies d’hospitalització, i el segon, sis dies d’oxigen artificial i nou dies d’ingrés.

A banda dels efectes positius de la colquicina en pacients de coronavirus, no es van registrar efectes secundaris greus, com problemes cardíacs o immunològics, com sí que passa amb altres medicaments diagnosticats habitualment. La seva aplicació, afegeixen, “redueix els costos de l’atenció mèdica”, ja que es tracta d’un fàrmac “barat”.