Per una sanitat pública, universal i de qualitat

DENUNCIEM EL II ACORD de la mesa sectorial de sanitat

L’any 2006 CATAC-CTS IAC vam signar el II Acord de la mesa sectorial de sanitat. Aquest acord és el que regeix les retribucions i algunes de les condicions laborals del personal de l’Institut Català de la Salut. Gràcies a les negociacions en les que va participar activament el nostre sindicat es va aconseguir entre d’altres:

-L’ampliació de la carrera professional a tots els col.lectius.

-Universalització de la DPO per a totes les persones que treballen a l’ICS.

-Millora en la retribució de l’Atenció Continuada.

La crisi  va servir  per  fer nombroses retallades ignorant les reivindicacions de les totes persones treballadores de la nostra institució.

-Carència per a la carrera professional d’un any.

-Retallada del 50% de la DPO durant anys.

-Retallada del 5%, encara vigent, i congelació salarial durant anys.

-Augment de la jornada laboral.

-Retirada de 3 pagues extraordinàries que han trigat 7 anys a tornar.

Aquestes i altres mesures més van fer que el poder retributiu i les condicions laborals del personal de l’ICS empitjoressin perdent poder adquisitiu i augmentant càrregues de treball als centres sanitaris.

Durant anys aquest Acord s’ha anat prorrogant, ja que no es donaven les circumstàncies adequades per poder negociar unes millores cada cop més necessàries. En cas de denúncia i amb la caixa de la Generalitat buida el perill de patir un retrocés encara més gran que amb les retallades era enorme.

I quan semblava que era el moment idoni va arribar la COVID que ha colpejat amb crueltat tota la societat i que ha deixat a l’aire les vergonyes d’un sistema sanitari públic cada cop més precari amb més privatitzacions, més massificat i amb un personal esgotat i encara arrossegant les retallades del 2009 més de 10 anys després.

Ara des de CATAC-CTS considerem que, malgrat encara tenim la pandèmia a sobre, no és pot dilatar més aquesta situació. És necessari millores urgents per  potenciar el sistema sanitari públic estabilitzant al personal que hi treballa i  retornar-nos tot allò que, malgrat tenir-ho acordat, el Govern ens va treure de manera unilateral. És l’hora de convertir els aplaudiments en jornades de treball justes i en uns sous dignes per a tots els col·lectius de la nostra institució.

Us farem partícips de la negociació, contarem amb totes les persones de la institució i posarem a la nostra afiliació al capdavant d’una negociació que ha de posar a l’ICS com a exemple a seguir per a la resta de sanitat del nostre País.

Serà una negociació dura però, com sempre, des de CATAC-CTS  lluitarem per a que cap estament es quedi fora d’unes millores que tothom ens mereixem.

HEMEROTECA Juny 2020
Algunes d’aquestes reivindicacions ja les hem aconseguit!