Per una sanitat pĆŗblica, universal i de qualitat

DENUNCIEM EL II ACORD de la mesa sectorial de sanitat

Lā€™any 2006 CATAC-CTS IAC vam signar el II Acord de la mesa sectorial de sanitat. Aquest acord Ć©s el que regeix les retribucions i algunes de les condicions laborals del personal de lā€™Institut CatalĆ  de la Salut. GrĆ cies a les negociacions en les que va participar activament el nostre sindicat es va aconseguir entre dā€™altres:

-Lā€™ampliaciĆ³ de la carrera professional a tots els col.lectius.

-UniversalitzaciĆ³ de la DPO per a totes les persones que treballen a lā€™ICS.

-Millora en la retribuciĆ³ de lā€™AtenciĆ³ Continuada.

La crisi Ā va servirĀ  per Ā fer nombroses retallades ignorant les reivindicacions de les totes persones treballadores de la nostra instituciĆ³.

-CarĆØncia per a la carrera professional dā€™un any.

-Retallada del 50% de la DPO durant anys.

-Retallada del 5%, encara vigent, i congelaciĆ³ salarial durant anys.

-Augment de la jornada laboral.

-Retirada de 3 pagues extraordinĆ ries que han trigat 7 anys a tornar.

Aquestes i altres mesures mĆ©s van fer que el poder retributiu i les condicions laborals del personal de lā€™ICS empitjoressin perdent poder adquisitiu i augmentant cĆ rregues de treball als centres sanitaris.

Durant anys aquest Acord sā€™ha anat prorrogant, ja que no es donaven les circumstĆ ncies adequades per poder negociar unes millores cada cop mĆ©s necessĆ ries. En cas de denĆŗncia i amb la caixa de la Generalitat buida el perill de patir un retrocĆ©s encara mĆ©s gran que amb les retallades era enorme.

I quan semblava que era el moment idoni va arribar la COVID que ha colpejat amb crueltat tota la societat i que ha deixat a lā€™aire les vergonyes dā€™un sistema sanitari pĆŗblic cada cop mĆ©s precari amb mĆ©s privatitzacions, mĆ©s massificat i amb un personal esgotat i encara arrossegant les retallades del 2009 mĆ©s de 10 anys desprĆ©s.

Ara des de CATAC-CTS considerem que, malgrat encara tenim la pandĆØmia a sobre, no Ć©s pot dilatar mĆ©s aquesta situaciĆ³. Ɖs necessari millores urgents per Ā potenciar el sistema sanitari pĆŗblic estabilitzant al personal que hi treballa iĀ  retornar-nos tot allĆ² que, malgrat tenir-ho acordat, el Govern ens va treure de manera unilateral. Ɖs lā€™hora de convertir els aplaudiments en jornades de treball justes i en uns sous dignes per a tots els colĀ·lectius de la nostra instituciĆ³.

Us farem partĆ­cips de la negociaciĆ³, contarem amb totes les persones de la instituciĆ³ i posarem a la nostra afiliaciĆ³ al capdavant dā€™una negociaciĆ³ que ha de posar a lā€™ICS com a exemple a seguir per a la resta de sanitat del nostre PaĆ­s.

SerĆ  una negociaciĆ³ dura perĆ², com sempre, des de CATAC-CTS Ā lluitarem per a que cap estament es quedi fora dā€™unes millores que tothom ens mereixem.

HEMEROTECA Juny 2020
Algunes d’aquestes reivindicacions ja les hem aconseguit!